När det gäller samtidiga spelare.

Förra helgen så lyckades Fortnite samla fler än 3,4 miljoner spelare som spelade spelet samtidigt. Det är nytt rekord för spelet och därmed lyckades Fortnite slå PlayerUnknown's Battlegrounds vars rekord ligger 3,2 miljoner samtidiga spelare.

Detta är såklart för spelets Battle Royale-läge som har blivit mycket populärt sedan det släpptes förra året. Detta spelläge är även gratis att spela och tillgängligt på fler plattformar än vad Battlegrounds är. Så det är kanske inte helt oväntat att det skulle gå om Battlegrounds.

Men alla dessa spelare skapade även problem för Epic vars spelservrar gick ner ett flertal gånger under denna helg. I ett blogginlägg skrev de att man nu gjort förbättringar så detta inte ska hända allt för ofta igen.

"Problems that affect service availability are our primary focus above all else right now. We want you all to know we take these outages very seriously, conducting in-depth post-mortems on each incident to identify the root cause and decide on the best plan of action," the studio wrote. "The online team has been working diligently over the past month to keep up with the demand created by the rapid week-over-week growth of our user base."

Fortnite Battle Royale är tillgängligt på PlayStation 4, Xbox One och Windows.

Möjligtvis jobbigt ifall vi inte levt i en tid med bredband och youtube-videos. Steam är bra till vissa saker, men större delen utav dess spelbibliotek är ren skit, att sätta Fortnite bland den mängden skitspel som finns på steam i nuläget hade nog inte... 11/02 @Dumlen: Så märkligt är det nog inte. Jobbigt att tanka ännu en launcher och skapa konto för ett spel som man inte är särskilt intresserad av, hade det dock funnits på Steam så hade man bara satt det på nedladdning och "testat". Som sagt, det är nog int... 11/02 Learn to sikta menar du? ;) 11/02 Lär dig aima. :D 11/02 Märklig pöbel du har som bara håller sig till den största drm-tjänsten som finns. Måste vara riktigt trist att missa en mängd bra spel bara för att dom inte släpps på "rätt" platform. 11/02 @Pecman: håller med , trycka 30 skott med ak.n i någons huvud utan att han dör. Det är precis som i verkliga livet. Sådana spel gillar jag. 11/02 För mig ligger det roliga i PUBG i att det är hyfsat realistiskt. Gillar såna spel som känns som att leka krig i skogen. 11/02 @Hipshot: Jag har bekanta som inte gett det en chans för att det inte finns på Steam, och jag lär ju inte vara den enda som har det. Kanske inte handlar om jättesiffror, men klart det gör skillnad. 10/02 Jag tror inte det gäller, men jag vet att många tror det. Bara denna artikeln pekar ju mer eller mindre på just detta, om det nu spelades av flera än Battlegrounds som ligger på just steam. Men men, det är ju svårt att visa sådant här, det finns ju inga... 10/02 @Walter S.A. Iego: Duos är svaret! Gillar varken solo eller squad i BR, men duos är jäkligt roligt om man har en "fast partner". :P 10/02
Skicka en rättelse