Att fuska lönar sig.

Det är inte fusk först du blir påkommen är nog en sanning Todd Rogers, vars 35 år gamla rekord i Atari 2600 Dragster ströks ut ur rekordböckerna förra månaden, har övertygat sig om.

Det verkar också som att fusk lönar sig – i alla fall för vissa. I en auktion av ett Todd Rogers-signerat exemplar av Dragster plockade ägaren och bokförfattaren Brett Weiss hem cirka 6700 kronor.

Inte helt dumt med tanke på att priset för spelet just nu ligger på runt 100 kronor.
I en intervju med Polygon menar dock Weiss att den fuskande rekordtagaren ska ha signerat hans spel utan godkännande efter att de hade träffats på en spelmässa år 2015.

“I was stunned and a little irritated. Who does such a thing?” berättar Weiss till Polygon och funderade på om han skulle konfrontera Todd Rogers, men valde att inte göra det.

”He meant well and thought he was doing me a favor as he seemed to think his autograph would make the games more valuable."

Skicka en rättelse
@Fearnox: Precis. Spelar det någon större roll? Kanske inte. Inte så att han botade cancer. Men många känner sig "svikna" även att dom haft han som inspiration. Och de har åtstakommit saker tack vare det. Men de e helt bortglömt. Och att ett rekord var... 12/02 Dom har varit för slapphänta med registreringen av rekord verkar det som. Jag skulle gissa på att man inte brydde sig så mycket förr, utan i vissa fall räckte det med att säga att man hade ett rekord på ett spel. Jag föreslår att man arbetar om system(r... 12/02 @Nioreh: Som jag skrev. När de testade med hårdvara så noterade de variabler i klockcyklen. En emulator kan inte ta in faktorer som är nere på kislet. Ett annat exempel, Higan är ansedd som en NES emulator som kan emulera till 99.9%. Vad händer i den... 11/02 Förstår inte hur det fortfarande finns folk som dig som försvarar honom. Det är övertydligt bevisat gång på gång att det är OMÖJLIGT att nå hans "rekord" i åtminstone både Dragster och Barnstorming. Vad är det med er? Har ni pengar investerade i honom... 11/02 Jag tror det släpptes runt 1980..ish. 11/02 Jag hade det där spelet på 70-talet, eller var det 80-talet? 11/02 Kan inte påstå att han faktiskt fuskat. Grejen är att det inte finns några bevis på att han hade fuskat. Dom hade använt en emulator för att konstatera att han kan ha fuskat men sen när de i Ben Heck show gjorde en analys via hårdvara kunde de inte rikt... 11/02 ”...he seemed to think his autograph would make the games more valuable." And it did! 11/02