Används på egen risk.

Kingdom Come: Deliverance har både prisats och skällts ut under det dygn som gått sedan spelet släpptes och recensionsembargot lyfte. En av sakerna som kritiserats är det bökiga systemet för att spara manuellt, där ett av sätten involverar att dricka en snaps som antingen köps eller tillreds av dig.

Flinka spelare har nu fixat moddar som låter dig kringgå save-krånglet. Modden finns i två versioner: med den ena kan du spara kostnadsfritt, medan den andra kräver att du har en snaps i ditt inventory. Nedladdningslänkar och instruktioner hos Nexus Mods. Mer detaljerade instruktioner återfinns hos Steam.

Notera att modden används på egen risk. Om du är tveksam – installera inte. Det finns heler inga garantier för att de kommer fungera i framtida versioner av spelet.

I KDC så kan man dock undvika strid, vilket kanske är ett vettigare val om du nu har problem med att klara av det. Att man inte kan spara när man vill skulle jag säga gör att de valet har mer påverkan på dig som spelare, och gör ditt beslutsfattande vik... 16/02 Grejen tycker jag med savesystem är att jag är inte helt överens med stridssystemet ännu (det är ju rätt unikt) vilket gör att jag ofta dör om jag slåss med fler än 1 person. När man dör i KCD så får man börja om från senaste saven och all progress är... 15/02 Själv brukar jag dricka tills jag hamnar i sängen:P IRL, alltså. 14/02 Systemet är iInte värre än vissa JRPGs som redan nämndes eller Dark Souls serien - i DS finns ju inte heller easy vs harcore mode (fast jag önskade det fanns en easy mode...). Samtidigt håller jag med om att så länge det är buggigt så vill man inte tapp... 14/02 Sparsystemet verkar mer påminna om Save points i jrpgs. Inte spelat detta än, är upptagen för tillfället med Dragon Quest 8 till PS2 och där klarar jag mig fint även utan quicksave-knapp. 14/02 @Newklear: Fortfarande nej. Enda jag jämförde va att folk verkar vara okej att klaga på ett sparsystem som gör det lite svårare och man vill göra det lite lättare och kunna spara när man vill. För man vill spela som man själv vill. Medans när man klagat... 14/02 Exakt min tanke, spelet känns inte direkt stabilt i dagsläget och då är det ingen höjdare om man inte kan spara regelbundet, finns inget segare än att behöva spela om längre partier pga. buggar/krasher, dessutom kände jag att autosavesystemet var lite... 14/02 Om inte spelet var fyllt med småbuggar som gör att quests kan gå åt helvete, eller ännu bättre spelet crashar, så kanske det här varit ok. 14/02 Det var exakt det du skrev, men du kanske menade något annat än det du skrev? 14/02 Där var någon allt bra snabb! 14/02
Skicka en rättelse