Det är Alla hjärtans dag och den ska givetivs spenderas med din älskade. Vi på FZ föreslår att ni ägnar kvällen åt att uppleva något utmärkt co-op-spel – kärlek handlar ju trots allt om att göra saker tillsammans. Så här följer en lista på tio spel att köra med hjärtevännen (eller med en kompis, om det passar ditt civilstånd bättre).

Kom gärna med egna förslag och motiveringar kring spel att spela med sin stora kärlek.

Don't Starve Together

Hjälp din hjärtevän att leva sunt och näringsriktigt. Vad kan vara mer kärleksfullt än det?

Chans till evig kärlek: 5 (av 5)

The Division

Det finns inte så mycket kärlek kvar i New York efter katastrofen. Desto större anledning att hålla ihop och stärka varandra. Om inte för kärlekens skull så för att överleva. Och det är ju också viktigt.

Chans till evig kärlek: 2

Portal 2
Som partners med målet att leva era liv tillsammans möter ni också livets problem tillsammans. Kärleksdoktorn GlaDOS testar hur stark er kärlek och sammanhållning är.

Chans till evig kärlek: 4

Divinity: Original Sin 2

Ett av tidernas mest välgjorda rollspel kan spelas tillsammans. Om din tilltänkta älskar välgjorda rollspel är saken i hamn. Annars… well, välj ett annat spel på listan. Eller en annan partner.

Chans till evig kärlek: 4

Overcooked

Restaurangkökets stress sätter samarbetspotentialen på hårda prov. Fixar ni det här utan att skälla ut varandra har ni sannolikt funnit den rätta.

Chans till evig kärlek: 3

Left 4 Dead

Okej, det finns stressigare situationer än restaurangkök. Och det finns defintivt mer romantiska saker än horder av mordiska zombier. Men Left 4 Dead visar tydligt nyttan… nej, nödvändigheten med att hålla ihop.

Chans till evig kärlek: 2
(Risk att ni dör: 6 av 5)

SWAT 4

Omgärdat av romantiska fluffiga minnesmoln om spelvärldens fornstora dagar har du ett utmärkt skäl att plocka upp Irrationals hyllning till lag och ordning. Mer bra spel än romantiskt spel, visserligen.

Chans till evig kärlek: 2

Rayman Legends

Det bor så mycket plattformskärlek i Michel Ancels kreativa storm att det räcker och blir över till alla som spelar detta fantastiska spel.

Chans till evig kärlek: 3

Towerfall Ascension

Galet intensiv retro-2d med noll utrymme för tvekan och misstag. Och om du ledsnar på partnerns klena insatser ligger det nära tillhands att spela mot varandra istället….

Chans till evig kärlek: 3

Keep Talking and Nobody Explodes

Du läser de viktigaste orden som din partner någonsin hört, med en inlevelse som om era liv hängde på det. Ack, den kärleken!

Chans till evig kärlek: 5