Star Wars: Battlefront 2 fick som bekant massiv kritik för sina lootlådor och mikrotransaktioner, och nyligen stod det klart att det underpresterat försäljningsmässigt. Kort efter premiären påstods licensägaren Disney vara missnöjd med hur EA förvaltat ansvaret att göra spel av underhållningsindustrins kanske starkaste varumärke.

Nu kommmer uppgifter om att Disney kontaktat Ubisoft och Activision för att utvärdera deras möjligheter att antingen dela på eller ta över ansvaret från EA. Det skriver Cinelinx som ska ha fått uppgiften från flera källor. Ingenting är bekräftat från officiellt håll, så uppgifterna ska tills vidare betraktas som rykten.

Hösten 2012 köptes Lucasarts av Disney, och ett halvår senare lades studion ner (tillsammans med fan-favoriten Star Wars: 1313). Kort därpå tillkännagavs att EA tilldelats ansvaret att göra spel av Star Wars. Då tillkännagavs tre projekt: ett från Bioware (sannolikt Star Wars: The Old Republic), ett från Dice (första Star Wars: Battlefront) och ett från Visceral (flyttades till andra utvecklare när Visceral stängdes innan julen 2017).

Respawn Entertainment (Titanfall 2), som köptes av EA i höstas, har ett Star Wars-spel på gång. Det är ett actionspel i tredjeperson som ska släppas senast i mars 2020. Utöver det är det okänt vad som bubblar i EA:s Star Wars-gryta.

Vilket företag ser du helst göra Star Wars-spel? Och vad för typ av spel vill du i så fall se?