Se roboten ramponera staden.

Nintendo har släppt ett par filmer som ger lite mer kött på benen kring vad kartongspelet Nintendo Labo är, och vad de två hittills presenterade versionerna, så kallade Toy Cons, går ut på.

En Toy Con kan ses som ett eget spel, eller lek- eller verktygslåda, och de innehåller mjukvara, kartonger och ritningar för att bygga ihop olika prylar till mjukvaran.

Toy Con 1: Variety Kit låter dig bygga och göra fem saker, däribland bilar, fiskespö och piano. När du fäster Switch-enheten och Joycon-kontrollerna på angivna ställen kan du sen spela piano, köra bil med mera. Med Toy Con: 2 Robot Kit bygger du ryggsäck, skor och hjälm av kartongerna, varpå du spelar som en robot som kan göra allt från att gå bärsärk i staden till att förvandlas till bil eller flygfarkost.

Mjukvaran Toy Con Garage, som ingår, är ett programmeringsverktyg som låter dig skapa egna funktioner och minispel. Och det står dig förstås fritt att klippa till dina egna kartongkreationer.

Nintendo Labo lanseras den 20 april. Toy Con 1 listas från 650 kronor på Prisjakt, och Toy Con 2 ligger på 750 kronor. Ett Customization Set (klistermärken, mallar, med mera) ligger på dryga hundralappen.

Skicka en rättelse