Har hypen svalnat eller har konkurrenterna börjat vinna mark?

Succétåget Battlegrounds har för första gången visat tecken på att slå av på farten. De senaste 30 dagarna har spelet tappat närmare fem procent i kolumnen för antalet spelare samtidigt, 1,508 miljoner spelare mot 1,584 miljoner i januari. Det är fortfarande det absolut största spelet på Steam med sina i skrivande stund 1,29 miljoner spelare online mot Dota 2:s silverplats på 395 000.

Det är såklart för tidigt att beställa en gravsten men detta är ändå ett tecken på att Battlegrounds-hypen har svalnat något. En bidragande faktor är såklart också att Bluehole stängt av 1 miljon fuskande spelare i januari, någon som syns tydligt i statistiken från Steamspy.

Sådär brukar de säga, de som gått över från PUBG till Fortnite :D 16/02 @russinkungen: kan bara hålla med. Spelet har tappat sin charm. Ganska naturligt att spelet känns tråkigt efter ett tag. Har också många hundratals timmar nerlagt på detta spel, både EA och efter release. Man tröttnar helt enkelt efter ett tag. 16/02 Tycker spelet är roligt fortfarande men dom skulle gärba kunna lägga in olika spellägen. Men ombdet är problem att täcka så alla får spela med att lägga in kartcal osv så lär väll det vara en omöjlighet. 16/02 Har själv kört spelet mycket med pollare och tycker att det är roligt men eftersom att den senaste tiden så har vi i nästan varje match blivit wipade/dödade av en hacker så har spelet seriöst tappat sin charm när man har "kämpat" i typ 5-20 minuter för... 15/02 drygt 800 timmar speltid här och tusentals till lär det bli. Kommer från Arma 3 BR så att jämföra PUBG med gamla BR är rena drömmen. Folk som kommer från att inte spela sånna här spel sen innan vet inte hur buggigt det varit innan vi hade PUBG. Folk ska... 15/02 Ofärdigt spel. Mer frustration över fysik än fusk. Mångs av vänner som lagt ner hundratals timmar säger meh nu, metoo. 15/02 Spelet är ju buggare än någonsin för mig, senaste patchen gör så att det crashar med jämna mellanrum, har gett upp tills nästa patch 15/02 Älskar spelet men hatar det samtidigt. RNG och storleken, särskilt på den nya kartan börjar bli frustrerande... 15/02 Running Simulator 2018. 600 timmar spelade och är så innerligt less på det. Men är väl mest att man är rätt mätt vid det här laget. Charmen med att varje match kändes unik är ju borta och man blir mest trött på hela lootgrejen. 15/02 Hoppas att Islands of Nyne kommer till Steam early access snart då... 15/02
Skicka en rättelse