Den kommande remaken av klassikern System Shock läggs på is som ett resultat av problem i produktionen. Detta meddelas via en uppdatering på kampanjsidan där man ber om fansens förståelse för situationen, samtidigt som de försäkrar oss om att spelet faktiskt kommer släppas – så småningom.

Enligt Nightdive studios VD Stephen Kick växte sig projektet mycket större än vad som från början var väntat och med detta kom insikten att man i allt större utsträckning gled ifrån det som från början gjorde System Shock speciellt.

As the budget grew, we began a long series of conversations with potential publishing partners. The more that we worked on the game, the more that we wanted to do, and the further we got from the original concepts that made System Shock so great.

Nu tar teamet alltså en paus på obestämd tid – för att senare återvända till ritbordet med förhoppning om att kunna leverera en upplevelse som uppfyller fansens förväntningar. Och med tanke på att Nightdive lyckades samla in över 10 miljoner kronor via sin Kickstarter-kampanj så är det nog en underdrift att säga att förväntningarna är höga.

Källa: Kickstarter