Finländarna har dessutom ännu ett nytt spel på gång.

Den finska Max Payne-, Alan Wake- och Quantum Break-utvecklaren Remedys nästa spel kan vara färdigt redan nästa år. Det berättar företaget i en finansrapport som släpptes häromdagen, där det framgår att allt går enligt plan med det ännu namnlösa spelet som har arbetsnamnet Project 7 eller P7.

Our other game project, project P7 that is being done with 505 Games S.p.A., proceeded from the pre-production phase to the production phase at the beginning of the period under review. The development of the game has progressed according to our plans. P7 is expected to be released during 2019.

Rapporten avslöjar också att Remedy har påbörjat arbetet med ett helt nytt spel. Detaljerna lyser med sin frånvaro. Man har också gjort singleplayerdelen till Crossfire 2.

In addition to our two game projects underway, we launched the preliminary preparations for a new game project at the end of 2017.

Remedy har släppt några få detaljer om P7, och det vi vet är att det är ett filmiskt actionspel i tredjepersonsvy. Ett ganska typiskt Remedy-koncept, alltså. Det utvecklas till PS4, Xbox One och Windows, och ges ut av 505 Games. Förhoppningsvis får vi lite konkreta detaljer kring projektet under någon av årets spelmässor.

Remedy är (ö)kända för att ta gott om tid på sig med sina spel. Mellan Max Payne 2 och Alan Wake gick det sju år, och mellan Alan Wake's American Nightmare och Quantum Break hann det gå fyra år.

Skicka en rättelse
Skulle vilja påstå att alla av Remedy spel har en fin story, med halv krystade oneliners. Max Payne med sin bullet time var unik på sin tid och funkade perfekt för sitt ändamål. Pain killers istället för medpacs, kunde inte vara mer passande till karakt... 20/02 Max Payne 1 o 2 var fantastiska. Både spelmässigt med bullet time och bra grafik men framför allt storyn. Otroligt välskrivet, spännande och gripande. 20/02 Först tänkte jag skriva 50/50 men efter lite mer funderingar säger jag nog 75% story/pussel/film sekvenser och 25% action. Tror jag har sett 4 st längre filmsekvenser där jag är nu och de är faktiskt bra gjorda, de går att skippa om man vill men då miss... 19/02 Är det bra action spel eller är det mer storydrivet "äventyr" med mycket film sekvenser? 19/02 Jag tycker att Alan Wake var riktigt bra när jag körde det. Just nu sitter jag faktiskt och kör Quantum Break. Lite struligt med alla tids teorier osv, annars är det ett bra spel hittills tycker jag. 19/02 @B-B-B-Banänäbrääken: Det är definitivt ett helt okej spel om man är fan av Remedy, det finns nuförtiden på Steam och man kan handla det för relativt billiga pengar ibland på reor eller genom Humble Bundle. Så på Steam, med rea pris, skulle jag rekommen... 19/02 Är det värt att skaffa Quantum break om det finns för billig penning? Eller säljs den bara via Microsoft games for windows typ eller va det nu heter nu 19/02 Max Payne punkt. 19/02 Det enda bra Remedy har gjort är första Max Payne. Sedan har det bara gått utför tycker jag. 19/02 Du spelade väl inte på konsol? :p 19/02