Microsoft hindrar inte tredjepartslösningar.

I dagsläget kan du inte plugga in mus och tangentbord för att spela snabba shooters lite mer kontrollerat med din Xbox One-konsol. Det ska vara på gång, lovade Xbox-chefen Mike Ybarra i höstas, men än så länge krävs tredjepartslösningar som XIM 4. Och Microsoft har inga planer på att stoppa såna lösningar, säger Ybarra som svar på en fråga via Twitter. Han säger att det är upp till spelutvecklarna att avgöra om de vill stoppa mus- och tangetbordsstödet.

Ett skäl att inte stoppa användningen av mus- och tangentbordstillbehör är tilgänglighet, skriver Ybarra och betonar att beslutet ligger hos utvecklarna.

När Microsoft tänker släppa officiellt stöd för mus och tangentbord till Xbox One säger han inget om i nuläget.

@Sickness666: Så du menar en spelare är representativ för hela gruppen? Alrighty then. 22/02 @Makkapakka: Men snälla du, vad menar du ens med " artikeln handlade om utvecklarna, inte spelarna"? Artikeln handlade om utvecklarna i den mån att en officiell Xbox-person sade till en spelare att att det är upp till utvecklarna att förbjuda mus och... 21/02 @Sickness666: En spelare säger han är missnöjd om de tillåter det. Knappast representativt. Samt, artikeln handlade om utvecklarna, inte spelarna. 20/02 @Makkapakka: Artikeln handlar om att om mus och tangentbord ska förbjudas så är det upp till respektive utvecklare. Det är fortfarande spelare som vill ha förbudet, och de är missnöjda med att det inte sker centralt till varje spel. 20/02 @thott: jag har en cronus max plus och den fungerar fortfarande fint. Men som sagt använder den för att kunna köra med annan kontroll men vad jag erfar ska.man även kunna köra med mus tangentbord med den 19/02 Sony har inte samma inställning, dom säljer ju t o m en egen variant från deras webbshop utan 3e parts dongle som XIM: http://stores.horiusa.com/tactical-assault-commander-pro-tac-pro/ 19/02 @Molotov: Ja precis jag bara spydde ut mig ord pga topic också :) Ja switchen är omtyckt av grabben min. Pc,xbox och switch har jag. Ja jag hoppas på stöd för detta då det skulle bli riktigt bekvämt i shooters. Dock kanske avgränsa så mus mot mus iställ... 19/02 Jag spelar på pc, ps4, switch och har även en xbox 360 ståendes, dock inte använd på länge. Jag spelar på den enhet som spelet jag ska spela ger bäst upplevelse. Oftast blir det PS4 och switch då enbart för spel som är exlusiva för dom enheterna. mitt... 19/02 @Sickness666: Du borde nog läsa om artikeln. Den handlar om utvecklarna, inte spelarna. 19/02 Så the subtext här är att konsollspelare vill förbjuda mus och tangentbord för att det är så pass mycket bättre än kontrollerna? rofl #pcmasterrace 19/02
Skicka en rättelse