Är Assassin's Creed på väg till mytomspunna kung Artur och riddarna av runda bordet? Till 1400-talets Frankrike och Jeanne d'Arc? Eller till Djingis khan och de mongoliska invasionerna och erövringarna? Till fanfavoriten feodala Japan? Kanske beger vi oss tillbaka till den obarmhärtiga spanska inkvisitionen som också var skådeplats för filmen Assassin's Creed?

De här potentiella skådeplatserna för potentiella uppföljare till Origins (recension) är inte tagna ur luften utan nämns i en enkät Ubisoft skickat ut till Origins-spelare. (Via Videogamer)

Ubisoft är kort sagt, utöver att få feedback på Origins, nyfikna på att se vilka epoker och platser deras konsumenter är sugna på. Andra historiska skeenden och profiler som nämns är vikinginvasioner, Vilhelm Erövraren, spanska koloniseringen av Amerika, Hannibals invasion av Rom. Jo, här finns ett visst fokus på invasioner och erövringar.

Vi vet ännu inte något om nästa Assassin's Creed. Officiellt, det vill säga. Ett rykte gör gällande att nästa spel har kodnamnet Assassin's Creed Dynasty, vilket skulle kunna peka österut mot Kina.