Avklädda statyer visade sig vara ett könsligt ämne.

Att spel kan vara fantastiska verktyg inom skolan har visats sig gång på gång och många blev glada när Ubisoft annonserade ett separat, icke våldsfokuserat, spelläge till Assassin's Creed Origins med fokus på Egyptens historia. Där ska skolklasser kunna vandra omkring och lära sig historiska fakta i en interaktiv och vacker miljö utan att behöva oroa sig för att bli jagad av vakter eller råka lönnmörda någon. Man bör dock inte använda verktyget för att studera de många statyer som återfinns i staden då man för att sänka åldersgränsen behövde censurera bröst och kön.

Dessa delar är, som du kan se, täckta med snäckskal i varierande storlek. Dock är manliga skinkor och bröstvårtor helt okej. Om du trots denna allvarliga historierevision är intresserad av spelläget kan du glädjas åt att det finns tillgängligt nu, helt gratis.

Historiskt inkorrekt! :/ 24/02 "Om man skriver om en synål så är det alltid någon enögd jävel som känner sig träffad..." - Fritiof Nilsson Piraten. 23/02 Exakt. Om utbildningsanordnare vill använda sightseeing modet på storbildsprojektorn i ett klassrum så skulle de ju själva få sitta och blurra bort snopparna om de nu inte vill ha med dem på lektionen. Iallafall mellan/högstadiet. De som på högre nivå... 23/02 Spelföretagen anpassar spel efter PEGI om de vill sälja spel i vissa länder. Det medför en extra kostnad att göra anpassningen vilket leder till att det kan vara mer lukrativt att anpassa spelet efter minsta gemensamma nämnare. Där gör spelföretaget x... 23/02 @conthox: Nej, jag menar som jag sa. Om man nu tillät mord och våld i originalspelet men inte naket, då hade det varit konstig. DLC:n är i utbildningssyfte, och om det användes i skolor så spelar man nog inte spelet. 23/02 Kränkt? Nu blandar du nog ihop det här med något annat du har läst på internet. Det är ingen som har sagt att den har blivit "kränkt" här, det var bara Ubisoft som valde att skapa content så att deras spel klassade in på den PEGI-rating de ville ha. Ble... 22/02 Ubisoft får givetvis göra vad de vill med sina virtuella modeller, men det framstår fortfarande som störtlöjligt. 22/02 Det här den skitnödigaste typen av vardagsmoralism där man försöker finna minsta gemensamma nämnare för att inte någon ska behöva känna sig kränkt. Fast det å andra sidan är inget nytt här i världen. När David Bowies band Tin Machine 1991 släppte sitt... 22/02 Kommer ihåg när man var i Italien och behövde skriva på att man var över 18 år när man skulle in på en konst utställning. Härliga tider det. 22/02 Ja, jag har sagt min subjektiva åsikt om det men lagar och konstnärlig frihet är inget jag kontrollerar. 22/02
Skicka en rättelse