Beväpnade lärare är också en potentiell lösning, enligt presidenten.

Den 14 februari gick 19-åriga Nikolas Cruz till attack mot sin forna skola, beväpnad med ett semiautomatiskt gevär av typen AR-15. På tio minuter sköt han ihjäl 17 personer. En tragedi som återigen dragit igång debatten kring vapenlagarna i USA där många vill riva upp grundlagen som ger alla medborgare rätt till vapen men Donald Trump är av en annan mening. Under en panel med några av överlevarna från attentatet menade den amerikanska presidenten att en lösning vore att lärare som är duktiga skyttar borde få bära vapen i skolan.

Vid ett senare tillfälle kommenterar han våldet i spel och filmer, som han menar formar unga människors sinne.

We have to do something about what they're seeing and how they're seeing it and also video games. I'm hearing more more people saying the level of violence in video games is really shaping young people's thoughts and then you go the further step and that's the movies you see these movies they're so violent and yet a kid is able to see the movie if sex isn't involved but killing is involved.

Tidigare i veckan var Kentuckys guvernör Matt Bevin inne på samma spår men gick så långt som att kalla våldsamma spel en "en kultur som firar döden".

They celebrate the slaughtering of people. There are games that literally replicate and give people the ability to score points for doing the very same thing that these students are doing inside of schools, where you get extra points for finishing someone off who's lying there begging for their life.

These are quote-unquote video games, and they're forced down our throats under the guise of protected speech. It's garbage. It's the same as pornography. They have desensitized people to the value of human life, to the dignity of women, to the dignity of human decency.

Matt Bevin, som förövrigt är sponsrad av National Rifle Association, och varit talare på deras möten.

Tack till Grukk för detta #nyhetstips!
Grejen är att du inte alls har förklarat vad det är du inte håller med om och varför du inte håller med om det. Du har bara lagt en massa ord i munnen på mig som jag inte sagt överhuvudtaget och sedan kommit med personangrepp ungefär som "Personer som... 25/02 @Pecman: Kan bara konstatera att jag inte håller med dig alls. Personer som du gör mig glad att vi har den vapenlagstiftning vi har. 25/02 Det är inte viktigt för mig att kunna döda en eventuell inkräktare, det har jag inte påstått heller. Det viktiga för mig är att man är ganska chanslös mot skjutvapen om man inte också har skjutvapen. "Don't bring a knife to a gun fight". Visst kanske... 25/02 @Pecman: Bara av ren nyfikenhet: Varför är det så viktigt för dig att kunna döda en eventuell inkräktare, så viktigt att du till och med är beredd att riskera livet på dina grannar för att göra det? Vad är det som hindrar dig från att inleda ditt försva... 25/02 @Akronym: Klart misstag händer, men om alternativet är att behöva sitta på sina knän och be några beväpnade inbrottstjuvar skona ens liv väljer jag nog att ta risken. Men självklart ska man försöka få ut dem utan att skjuta först. Och självklart är det... 25/02 Men varför ens dra upp detta. Usa är Usa, skjutningen har inget med Sverige eller spel industrin att göra. Jag tycker det är läskigt att Svenskar samt svensk media ger Usa och Trumpeten så mycket uppmärksamhet. Men i denna sak och fråga så har vi inget... 25/02 @Pecman: Det måste vara skönt att kunna bortse från obekväma möjligheter sådär som du gör så bra. Poängen i posterna ovanför, är att misstag händer. Och när dödliga vapen är inblandade i dessa misstag, så kan följderna bli katastrofala. Gud vilken dålig... 25/02 Det är inte jag som missar poängen, det är du som har väldigt dåliga poänger. Klart man inte ska skjuta hemlöse Oskar som rotar i ens kylskåp. Däremot ett gäng som bryter sig in i ens hus och riktar pistoler mot en, de bör man skjuta om man tror att ens... 25/02 Vilken överraskning att du lyckades både med att missa poängen fullständigt, och att hänga upp dig på det där med bilnyckeln. Ponera följande hypotetiska scenario: Hemlöse Oskar är hungrig. Hemlöse Oskar beslutar sig för att krossa ditt köksfönster för... 25/02 Du verkar inte kunna läsa så bra, det står ju "Och när det gäller att skydda sitt eget liv får man ta till alla möjliga medel, även om grannen stryker med." Inte att någon snor ens bilnycklar. 24/02
Skicka en rättelse