Duncan Jones lärde sig en viktig läxa av Warcraft: The Beginning.

2016 släpptes till sist Warcraft: The Beginning, i folkmun känd som "Warcraft-filmen". Kritikerna sågade filmen medan en stor del av publiken gillade den Duncan Jones-regisserade filmtolkningen av Azeroth. För Syfy berättar nu Jones om den slitsamma produktionen. Han ville göra "sin" film men manuset skrevs om flera gånger, vilket Jones tror beror på att Legendary Pictures gick igenom tuffa tider. Eller som han uttrycker det, ett "politiskt minfält".

I think a lot of the rewriting in that, over the course of making the movie was really, really difficult and at times disheartening. Just being forced to make changes and compromises just due to the politics and the nature of that film. So, that was a real heart-wrencher ... at the time, that felt pretty traumatic.

Legendary såldes av Universal till Warner Bros., för att sedan återigen hamna hos Universal. Därefter såldes man till Wanda, ett kinesiskt konglomerat. Detta gjorde produktionen av filmen tumultartad och Jones förde ständiga samtal med Blizzard.

...who understandably were very careful about what happened with the movie because their bread and butter was the game Warcraft, which was bringing in a billion dollars a year for them.

Trots allt kaos har Jones tagit lärdom av hur man hanterar studiopolitik.

Kan ha med mina förväntningar innan filmen att göra men uppfattade filmen som okej. Hade hört mycket dåligt innan jag såg den och det brukar vara så att ju lägre förväntningar jag har desto mer gillar jag en film. Tror dock att mycket av filmen gör sig... 28/02 Det finns saker som de gjorde bra, den är långt ifrån Transformers dålig. Men, vissa skådespelare var fruktansvärda i sina roller, andra fungerade bra. Problemet för mig var att de gjorde stora misstag i storyn, ta Garona som exempel. Hon kändes helt... 26/02 Problemet var mest skådespeleriet tyckte jag. Annars var den sevärd för personlig del. Känner ungefär samma om den som Valerian-filmen nyligen - kan man bara släppa hur delvis dum storyn är (och speciellt det obegripliga valet av skådespelare för den... 26/02 En riktigt dålig film, tycker jag. Tempot var märkligt, manus krystat och skådespelarna usla. Tror att filmen skulle ha blivit mycket bättre om man hade begränsat sig lite vad gäller antal karaktärer och händelser i filmen, och istället fokuserat på att... 25/02 Jag tyckte det var en helt ok film, jag har sett mycket sämre filmer genom åren. 25/02 Man kunde ju relatera till den, tack vare man spelat i universumet. Ungefär som Angry birds-filmen:) 25/02 Gör en StarCraft-film Blizzard! Jag skiter i om den får 0.1/10 på IMDB så länge jag får se StarCraft-enheter i glory 8K! :D Många moderna trippel-A filmer har problemet att de ska vara så hetsiga nu för tiden: saker ska hända fort, karaktärer ska introd... 25/02 Slöade igenom filmen en söndag häromveckan och blev positivt överraskad. Mina förväntningar var nog så låga att det inte krävdes mycket, och det är inte en särskilt bra film, men lite stämning hade den och klart sevärd när man har lite att göra. Hade... 25/02 Warcraft filmen tycker jag var cool som fan, och resultatet blev en sevärd film. Hade kunnat vara så mycket sämre. Den höll sig bra till källmaterialet och en del fanboy "easter eggs" igenom hela filmen. 25/02 Senaste filmerna har verkligen inte varit någon höjdare som film. Men perfekt för att testa hemmabion. Snuskigt bra ljud och bild att testa HDR och surround sound. 25/02
Skicka en rättelse