Det är inte bara ett tråkigt spel, det är snålt också.

Spelarnas inställning till snåla mikrotransaktioner verkar inte ha nått Konami då beslutet att ta ungefär 80 kronor för skapa en extra karaktär i Metal Gear Survive uppenbarligen inte revs upp innan lanseringen. Du kan ha upp till fyra stycken i det Snake-fattiga överlevnadsspelet men bara en är tillgänglig utan extra utgifter.

Karaktärsutrymme, och saker som emotes och XP-boostar, köps genom SV Coins och under spelets första dagar har du belönats med 30 stycken sådana bara genom att logga in. Det är lite oklart om du fortsatt kommer att uppmuntras att besöka den beiga öknen dagligen men om det fortsätter skulle det ta 34 dygn att tjäna in tillräckligt för en extra karaktär. Om du inte skulle ha tålamodet får du istället använda riktiga pengar men du kan såklart inte köpa ett antal SV Coins som stämmer överrens med priserna i shoppen. Det vore för enkelt.

Tack till Dregget2000 för detta #nyhetstips!
Är spelet i sig gratis? Annars kan jag inte se hur dom kan ta betalt för såna här basala ting. 27/02 Det är inte alls samma nivå, systemet i PUBG påverkar inte alls ditt gameplay. Dock kan jag hålla med om att båda systemen är ruttna då jag tycker att man även i PUBG borde få alla alternativ upplåsta från början om man redan har betalat fullpris för... 27/02 Det man kan köpa i PUBG ger dig dock inte fördelar. 26/02 Det går bl.a. att köpa nycklar för att låsa upp loot crates. 26/02 Men att ändra utseendet på din karaktär i PUBG skulle jag ändå inte jämföra med att kunna ha en annan save-slot i ett single-player spel. Det är ju som att du skulle behöva betala för att kunna ha flera sparfiler i Skyrim, The Witcher, Horizon Zero dawn... 26/02 Inte på Singleplayer spel. 26/02 Har helt undgått mig att PUBG hade ett sådant ruttet system. Förväntade mig inte något sånt av ett spel man betalar för. Jag måste nog hålla med om att det bara klagas på några få syndabockar medans andra utvecklare eller spel får ha vidriga system utan... 26/02 Finns det ens ett behov av att ha fler karaktärer? Jag är helt nöjd med den karaktärsslott jag har, jag skulle inte ha tid med ytterligare slots. :) 26/02 Priset för att ändra utseende på sin karaktär är 3000 BP, motsvarande fyra vinster i soloQ eller 150 kills, det är f2p-mekanik som hämtad från mobilspel och slösar bort timmar av ens tid till en nivå där ja, det är på gränsen till samma nivå som det mes... 26/02 Tycker det är kul hur extremt dålig koll många av er har. Metal Gear Online släpptes för tio år sedan och hade *trumvirvel* ett alternativ som lät spelare köpa extra karaktärsplatser. Men då var det ju såklart Kojima bakom rodret, så det var väl inte... 26/02
Skicka en rättelse