Största nya varumärket till PS4, Sony firar med PS Store-rabatt (på vissa ställen).

På dagen ett år efter USA-premiären för Horizon Zero Dawn meddelar Sony att det genomhyllade PS4-rollspelet sålt duktigt bra. Hela 7,6 miljoner spel har man sålt på både skiva och i nätbutiken Playstation Store.

Det gör spelet till det nya varumärke som sålt bäst till PS4, och enligt Wikipedias (möjligen inte fullständigt kompletta) listning över PS4-storsäljarna lägger sig Horizon på andra plats, efter Uncharted 4 (som sålts i 8,7 miljoner ex).

För att fira erbjuds diverse gratis avatarer och rabatter på kringutustning i PS Store den närmaste tiden. Men märkligt nog ger den europeiska butiken ingen rabatt på spelet, till skillnad från i USA-butiken där priset kapats med 30 procent för alla och 35 procent för Playstation Plus-prenumeranter. Återstår att se om Europa kommer på bättre tankar. Håll koll här.

De andra exklusiva spelen? Jag menar, det är ju liksom inte så att statistiken du tar upp betyder att enbart 10% av ägarna köper exklusiva spel, det betyder att 10% har köpt detta spel. 02/03 Alla framtida spel suger! Det vet jag.. bara av att höra om dem! :D 02/03 Vi som äger det och spelar det tycker om det. Men jag förstår att det är tråkigt att titta på YouTube och sedan killgissa hur spelet faktiskt är att spela. 01/03 Det är roligt med folk som dömer ut spel hårt utan att ha spelat det. De flesta som spyr galla över konsolexklusiva spel har inte konsolen i fråga, och det är dät skon klämmer. Horizon är fantastiskt, men om man enbart gillar Fifa, CoD eller Mario Kart... 01/03 Spelet är inte alls mycket stealth om man inte vill. Man kan nästan alltid strunta i stealth om man inte vill. Bara i några få bitar har det som ett måste. Mycket bra spel som jag nu kört igenom +dlct och fått alla troféer förutom game+ och game+ extra... 01/03 @Earthscum: Felstavning, inte särskrivning. Din fråga är ganska överflödig, eftersom du redan tycker spelet är skit utan ens ha provat det. 01/03 Ett spel är en upplevelse så det är svårt att bara generalisera det utifrån få spelmekaniker. Mitt tips är att testa och spela spelet på det sätt du vill, eller tittar på när någon annan spelar det och sedan dra slutsatser. En av de faktorerna som grep... 01/03 På en installbase av drygt 80 miljoner konsoller så kan man ju inte direkt påstå att ett spel som köps utav mindre än 10% utav ägarna som en konsollsäljare. Om folk pekar på att man skall köpa en PS4 för dom exklusiva spelen, vad är det som lockar dom... 01/03 Tack för att du hitta en särskrivning och inte svarade på min fråga i slutet. Om man inte gillar open-world med stealth element. Varför en ge detta spelet en chans? 28/02 Bara en stilla undran, om du inte ens provat spelet, hur vet du det är överskattat? Samt, "enda", inte "ända". 28/02
Skicka en rättelse