"Du får spela hur mycket Mario Kart du vill" menade domaren efter att den åtalade hotat sin skola.

En 16-årig elev vid Lake Park High School i Chicago-förorten Roselle blev så trött på alla debatter kring skolskjutningar att han la upp en Snapchat där han spelar ett våldsamt spel och själv hotar att utföra en. Andra elever reagerade och anmälde inlägget till polisen som arresterade personen och lät honom sova en natt i finkan. De sökte också igenom hans hem, utan att hitta några vapen, och 16-åringens försvarare menade att det var ett skämt. Ett opassande sådant.

Domaren godtog inte ursäkten och dömde eleven till husarrest, att hans föräldrar skulle ta hans mobiltelefon och förbjöd honom att lira våldsamma spel.

– Du kan spela hur mycket Mario Kart du vill, ska domaren ha sagt enligt Chicago Tribune.

USA är ju kända för att ta den kortsiktiga vägen framåt. "Kolla detta drogproblem vi har.Varför tar folk droger? Måste ju vara för att vi har för få poliser". Ger polisen flera miljarder, drönare, aks, kroppskydd och annan militär utrusning. "Varför säl... 02/03 I Sverige så kunde ju Ken Ring gå ut på scen och säga bränn ner regeringen utan att det blev några repressalier förutom i media. Apropå yttrandefrihet. Jag tycker helt klart att det finns en viss fara med detta beteendet från statens sida. 16 åringar... 02/03 Du tror säkert lite på den där logiken, haha. 01/03 @Khenke: jag är medveten om vad olaga hot är. Kärnan här handlar väll om texten “Y’all need to shut up about school shootings or I’ll do one.” på snapchat bör klassas som hot eller inte. Förutsatt det jag vet om fallet, lutar jag åt; inte. 01/03 Play stupid games, win stupid shit. Fan sjukt att det blivit en så pass stor grej i USA som det är; schoolshootings alltså... Jag är rätt nöjd i vårat avlånga lilla land. 01/03 ..Och låter endast kriminella ha vapen så att goda civila medborgare inte har någon möjlighet att försvara sig. Right.. 01/03 @kaealy: jupp, är på riktigt. Som sagt, kan inte detaljerna i det här exemplet. Är rädd för att vi får en kultur där bara vissa får skämta. Det beror ju naturligtvis på hur hotet såg ut. Jag inser att jag är på tunn is eftersom jag inte sett inlägget.... 01/03 HAahhaha vilken lirare :) 01/03 Eller fimpar det 150 år gamla och helt sinnesförvirrade 2nd AMENJAMÅSTEJUHAGUNSMMENDMENT. 01/03 Att hota folket till livet faller inte under yttrandefrihet, inte ens i USA. Är du på riktigt? 01/03
Skicka en rättelse