Nintendos svar: Det är en bugg.

Uppdatering: Nintendo har svarat på Twitter och låter meddela att det handlar om en bugg och att de snart återkommer med mer information.

Uppdatering: "Some Nintendo Switch owners’ play activity information is displaying incorrectly. We are aware of the issue and we expect to have more information to share in the near future."

Ända sedan Nintendo 3DS har dina speltimmar sparats i en aktivitetslogg. Med åren har det blivit en mindre guldgruva av statistik över vad du ägnat mest tid till att spela.

Fram tills nu har detsamma gällt för Nintendo Switch, (som emellertid fick en rätt bantad version av aktivitetsloggen) men i och med att konsolen nu fyller ett år har användare börjat rapportera att speltiden nollställts för titlar som först startades för över ett år sedan.

Foto: Executive Taxi/Resetera.com

En teori som lagts fram säger att maskinen bara håller koll på vilken månad och vilken dag som spelet först startades. Den gör alltså inte skillnad på år och därför börjar räknaren om från noll. Om detta är med avsikt eller om det handlar om en slags bugg återstår att se, men det är uppenbart att det är något som upprört många användare på bland annat Reddit.

Hur många timmar Zelda lyckades du skrapa ihop under Switchens första år?

Skicka en rättelse