Hackergrupp använde spelets demo för att kringgå skyddet.

Tidigare var ordet att pc-versionen av Final Fantasy XV inte skulle använda sig av Denuvos kopieringsskydd, men Square Enix verkar ha ändrat sig och har sedmera uppdaterat spelets EULA på Steam som bekräftar att det ökända kopieringsskyddet används. Tyvärr verkar det som att Square Enix kastat sina pengar i sjön än en gång, då en kinesisk hackergrupp ska ha använt sig av filer i spelets demo för att relativt enkelt kringgå skyddet.

Högst troligt använder Final Fantasy XV version 5.0 av mjukvaran som även användes till pc-versionen av Final Fantasy XII – ett skydd som tog dryga två veckor att knäcka. Så även om den kinesiska gruppen inte hackade Denuvo i sig är det antagligen bara en tidsfråga innan det sker. Sedan återstår att se om Square Enix väljer att plocka bort DRM-skyddet innan Final Fantasy XV släpps till pc den 6 mars.

Tjänsten fungerar som den ska. Problemet var att Squenix inte använde den i demot samt att Origin av oklar anledning släppte okrypterade filer som pre-load (istället för krypterade, som på Steam). Squenix har aldrig uttryckligen sagt att Denuvo inte sku... 05/03 Så jävla farligt är det väl inte med Denuvo? Det som däremot inte är okej är att man säger att man inte ska använda Denuvo och sen ändrar sig i sista sekunden. 05/03 Jo men lite skum situation ändå, alla gnäller på att det släpps för lite demoversioner. Sen när det väl gör det så utnyttjas det till att slippa betala för hela spelet. Spelet ska ju inte ens behövs crackas om folk nu bara laddar ner för att testa om... 05/03 Dels på vad ovanstående forumanvändare sa och dels på vad som nämndes i artikeln, nämligen att de använder sig av det där värdelösa kopieringsskyddet efter att dem sagt att de inte skulle göra det. Nu var det dock inte min poäng, utan hur piratkopierand... 04/03 "Tyvärr verkar det som att Square Enix kastat sina pengar i sjön än en gång, då en kinesisk hackergrupp ska ha använt sig av filer i spelets demo för att relativt enkelt kringgå skyddet." Tyvärr? Snarare rätt åt dem. Nästa gång kanske de lärt sig av läx... 04/03 @Voorhees: Är ju deras fel att dom inte hade satt DRM på demot..... och preload filerna.... 04/03 Jag skulle kalla detta för Karma. Dom har i stort sätt också kastat en stor summa pengar in i elden. 04/03 Har square varit elaka mot valpar eller vad syftar du på? 04/03 Tveksamt då det verkar vara helt och hållet Square's tabbe som skapat detta problemet. Denuvo kan ju inte vara ansvariga för andra utvecklares brist på kompetens. 04/03 @Ztreek: Lär finnas undantag i kontrakten som säger att Denuvo aldrig kan garantera att aldrig bli hackade. Så är det inom infosec i alla fall. Ifall ett företag, landsting etc anlitar ett företag för låt säga en sårbarhetsanalys eller ett penetrationst... 04/03
Skicka en rättelse