Ta kontroll över någon annans spel.

För någon dag sedan rullade den nya våruppdateringen ut för Xbox One för Xbox Insider-medlemmar och med den kom en rad nyheter. Den mest intressanta av dem är möjligheten för streamers att låta sina tittare ta kontroll över spelet genom sin pc. Tittaren kan välja att styra spelet med en egen inpluggad kontroll eller genom ett gränssnitt på skärmen och ska tydligen inte påverkas av lagg.

Xbox One X och S-modellerna får även stöd för 1440p, en populär upplösning på pc som ligger någonstans mellan full-HD och 4K. Utöver detta har webbläsaren Edge anpassats bättre för att styras med en handkontroll och vissa användare har även fått tillgång till en funktion som låter användaren filtrera och installera alla spel som delats ut via Games with Gold med två enkla knapptryck. Än så länge är det oklart när uppdateringen görs tillgänglig för alla användare.

Källa: Xbox.com

Kul med nya fubktioner, men har svårt att förstå hur Xboxen kan vara den förmodligen enda enheten i världen utan HDMI-CEC 06/03 Ps4 har haft detta sedan release. Grymt bra sätt att få med sig vänner på ett spelköp. Koppla upp dig på min ps4 och börja spela. Fått vänner att köpa både dead ny daylight, the hunter och GR wildlands. 05/03 det är en hård gräns, det kan inte bli bättre latency än tiden det tar för din knapptryckning att nå den andra personen och sen en bild tillbaka, som att spela på en tv med jättemycket input lag i bästa fallet till helt ospelbart om du försöker spela... 04/03 Ett steg i rätt riktning. Synd bara att funktionen är låst till Windows 10. Borde kunna gå mellan Xbox till Xbox istället. Rätta mig gärna om jag har fel? 04/03 Låter väl lite som en dröm att det inte skulle påverkas av lagg, eller? Ska dock bli spännande att se hur det utvecklas! 04/03 Det var efter Phil Spencer som de riktiga förändringarna började genomsyra hur de tänker kring Xboxen och sitt community runt det. Detta har även börjat märkas på resten av Microsofts grenar som har börjat bli mycket mer lyhörda kring användarnas feedba... 04/03 Xbox gör så jäkla mycket rätt just nu. Det tog några år för Spencer o Co att vända skutan efter Mattricks grundstötning men nu ångar det på. 04/03 Förlora? 04/03 fan va dom satsar stort på xboxen nu. bill gates gillade väl inte att förlora. 04/03 Coolt. Gillar det. En smidig funktion som säkert kommer att bli uppskattad ibland streamers som t.ex vill spela co-op med sina tittare. 04/03
Skicka en rättelse