Bete dig schysst eller bli avstängd. Ubisoft tar tag i hatet.

Ubisoft berättar via Reddit att man tar hårdare tag mot hat, rasism, sexism och annat i Rainbow Six: Siege. Den nya policyn tas i bruk den här veckan, och beroende på hur grov kommentaren bedöms vara utdelas avstängningar på två dagar, en vecka, 15 dagar eller permanent.

Följande gäller: säg inte saker som är olagliga, skadliga, hotfulla, oförskämda, obscena, vulgära, ärekränkande, hatiska, rasistiska, sexistiska, etiskt kränkande eller trakasserande. Allt detta bryter mot spelets uppförandekod, som alla spelare förbinder sig att följa när de köper och installerar Rainbow Six: Siege.

Kortversionen: bete dig inte som ett as. Om det fortfarande känns oklart vad som gäller ska man kanske börja leta singleplayerspel istället.

Är man orolig över att det kommer påverka en så bör man se över hur man faktiskt beter sig med sina vänner. Grabbigheten och skämt som anses vara helt harmlösa i grabbig miljö har ju byggt upp hela det exkluderande spelcommunityt. Jag har ju själv varit... 07/03 Ähh stäng av dom från att chatta eller använda VOIP i 1 månad åt gången 06/03 Jag likställer ingenting. Det var en liknelse för att påvisa den bakomliggande principen. Inte svårt att förstå och helt till ämnet. Bra försök att attackera argumentet istället för att möta det. Och om du nu ska envisas med att fokusera på mottagarens... 06/03 Varför försöker du likställa ord med våld? Spelar jag som en idiot och blir kallad idiot är det upp till mig hur jag reagerar på det. På samma sätt är det upp till mig hur kränkt jag blir av hård jargong i ett spel för vuxna. Är väl självklart att situa... 06/03 Du fokuserar fortfarande på mottagaren. Om jag slår dig så är inte frågan om du kan ta smällen eller inte. Avsändaren är ansvarig för sitt beteende och därför är mottagaren totalt irrelevant. Som argument är mottagarens reaktion ologiskt och därmed irre... 06/03 Du är ansvarig över vad du blir förolämpad av. Spelar jag ett spel med högre åldersgräns har jag ingen som helst anledning att gå på äggskal med silkesvantar i kommunikationen. Ser inte hur det är vare sig ologiskt eller fegt att låta användarna forma... 06/03 Det tramsiga är att företag ska behöva bygga skyddande bubblor för att en så stor del folk har dålig impulskontroll och inte kan låta bli att spy galla över folk efter minsta lilla motgång. Att lägga ansvaret på mottagaren istället för avsändaren är des... 06/03 Fattade fortfarande inte det där med voice chat, men det kanske inte är ett problem? 06/03 Samma här, därför använder jag mig av funktioner så som "Block communication" för enskilda individer i exempelvis CS:GO. Tar knappt fem sekunder och är betydligt smidigare än att tvinga alla spelare att låtsas som att medspelarna är 5-åringar för att... 06/03 Jo, jag har läst inlägget, men det är ju en definitionsfråga vad som är skadligt, hotfullt eller oförskämt. Alla har olika toleransnivåer och varierande sätt att skämta på. Vad som är harmlöst i mina ögon kan vara mycket kränkande för någon annan. Det... 06/03
Skicka en rättelse