Man slarvar inte ostraffat med älskade SNES-rollspel.

Super(NES)-klassikern Chrono Trigger dök plötsligt upp på Steam förra veckan, och mottagandet blev... inte bra. Drygt 60 procent av användarkommentarerna är i nuläget negativa, och Steamversionen kritiseras för kasst gränssnitt, trött grafik och taffliga kontroller. Den allmänna åsikten är att det rör sig om en slapp portning av mobilversionerna - till högre pris. I rättvisans namn ska sägas att flera kritiker tar upp att spelet i grund och botten är fantastiskt.

Nu har utvecklarna vågat sig på att kommentera det svala mottagandet. Man skriver att man lyssnar på feedbacken och för närvarande utvärderar problemen. Vi uppmanas hålla ett öga på Steamsidan för mer information om vad som händer.

We wanted to let you know that we are reading and listening to your messages and are aware of all of the issues that you've raised, which we are currently assessing. Please keep an eye on the Steam page for further information.

Thanks for your patience and support.
The CHRONO TRIGGER team

Noterbart är att man inte lovar några åtgärder - man säger bara att man lyssnar. Men förhoppningsvis gör man denna rollspelsklassiker rättvisa med ett par rejäla patchar. Främst för att ge full valuta för de 150 kronor spelet kostar, men också för att Square Enix ska ta sig bort från den skitstorm man försatte sig i när man slappsläppte en trött portning av ett av tidernas mest hyllade rollspel.

Förmodligen. Jag försöker prata med folk om det här varenda gång ett nytt spel ska komma ut. Lik förbannat bokar de spelen och sitter där och gnäller när det inte lever upp till förväntningarna. Varenda jävla gång. Helt otroligt. 06/03 Jag gissar att det är samma människor som fortfarande inte fattat att man inte ska förhandsboka spel. #StopPreorderingVideoGames 06/03 Det är som är förvånande är att så många har köpt det och inte läst de negativa kommentarerna om det, som dök upp i princip omedelbart när det släpptes på Steam. 06/03 Ingen är förvånad av att en port eller remaster av ett gammalt spel blev dålig. Ingen. 05/03 De tyckte att det var okej att släppa en piss-slarvig port av ett mobilspel och sedan påstår att de lyssnar på spelarna, som av naturliga skäl tycker att det är oacceptabelt? De visste mycket väl vad de gjorde. Det är skrattretande att de försöker få... 05/03 Spelade det för första gången för några år sedan och måste säga att jag var väldigt skeptisk när jag började men efter ett par timmar så fastnade jag, det var bra mycket bättre än vad jag trodde att det skulle vara. Däremot hade jag sett en mera "riktig... 05/03 Du har ju en uppföljare i Chrono Cross, men många gillar det inte för att det är så annorlunda. Personligen avgudar jag båda spelen. Nästan så att Cross är min favorit bara för hur annorlunda och faktiskt bra det är. 05/03 Förstår mig inte på Squares behandling av Chrono Trigger. Ett så otroligt älskat spel, så lite görs för att att tjäna pengar på det. Vilken annan utvecklare som helst skulle släppt en riktig uppföljare till det. 05/03 Förstår mig inte på Square Enix. I många fall verkar de vara en hur grym utvecklare som helst som gör enormt bra spel med mycket djup. Och i en del fall verkar de inte bry sig alls. I dun geddit. 05/03 Den stora gåtan är hur de trodde att det var okej att lägga ut spelet på steam i detta skick? 05/03
Skicka en rättelse