Nintendos retrokonsol är nu 600 kronor billigare än vid premiären.

Nintendos retrokonsol SNES Classic Mini fick en anmärkningsvärt hög prislapp här i Sverige. Från 1 500 kronor tog svenska butiker när den lanserades i september. Det är ett pris långt över det internationella riktpriset på 80 dollar och markant dyrare än den vid releasen lika sällsynta föregångaren NES Classic (60 dollar i internationellt riktpris, kostade från 800 kr i Sverige).

Numera finns SNES Classic i butik, och priset är äntligen i någorlunda fas med vad den kostar i omvärlden. Konsolen kostar som minst knappt 900 kronor nu, och butikerna verkar ha landat på ett lägstapris i trakterna av 900-950 kronor.

Den svenska Nintendo-distributören Bergsala ger inga riktpriser och avslöjar inte vad butikerna får betala för maskinerna, det är upp till butikerna att bestämma priset på Nintendos produkter.

Priset på SNES Classic började sjunka i slutet av november, det kröp under förra årets sista månader under 1 300 kronor. Och i slutet av januari gick det äntligen under 1 000 kronor. För det får du 21 klassiska spel, två gamepads och ett antal timmars 90-talsnostalgi.

Den har en delay som gör spel som megaman typ omöjliga att spela. 07/03 Nu i efterhand när man har både mini nes & snes så inser man hur mycket pengar för så lite man fick. Speciellt mini snes, besviken på att så många titlar saknas. Förstår att det handlar om rättigheter, men detta gör att jag inte kommer köpa fler nintend... 07/03 Här hade jag tur som avbokade min förbokade. 06/03 @Erocz Engelitz: Ja jag hade hellre sett denna lösning: Släpp Nes och snes med wifi/nätverkskabel samt hårddisk med access till VC. Ev dom andra konsolerna också men att man själv hade kunnat mata in från VC. Tror Nintendo tjänat mer på den lösningen... 06/03 Jag beställde faktiskt 1 förra veckan för 930:- i Sverige. Angående att det är för lite spel så verkar den har blivit knäckt. Så jag skall prova det när jag får den på posten denna vecka. 06/03 Jag har inte köpt snes classic då jag tycker att 21 spel är snålt ,och jag blr irriterad över att många av mina favoritspel "fattas". 06/03 Köpte min på releasedagen i England. Kostade 800 med frakt om jag inte minns fel. 06/03 Köpte faktiskt min här i dagarna och ska hämta ut den innan jobbet tänkte jag! :) 06/03 Jag köpte min mini SNES första releasedagen och betalade runt 1600 kr mest pga man kommer ihåg hur det gick med mini NES som tog slut på en dag! Man vill ju inte riskera att behöva vänta i flera månader! Nu vet man att Nintendo pumpar ut stora mängder... 06/03 Funderar på att köpa en i reserv, kontrollerna går inte att köpa löst å har man två kids hemma så är risken överhängande med misshandel av kontroller. Fast sen kan jag tycka att utbudet av spel på SNES inte var i klass med NES och därmed en lite utebliv... 06/03
Skicka en rättelse