Det är skoj, men inget som håller mig borta från spelets flerspelarläge allt för länge.

I går lanserades äntligen Operation Chimera för Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Det innebar att spelet nu har två nya karaktärer (Finka & Lion) samt en rad förbättringar och förändringar. En sådan förbättring är att Ubisoft nu tagit bort priset på alla 20 originalkaraktärer och alla tillbehör för vapnen så man slipper låsa upp dem med Renown.

Operation Chimera kommer även med det helt nya spelläget Outbreak som jag spenderade merparten av kvällen/natten att spela i går. Lite slarvigt kan man väl säga att det är Left 4 Dead fast med Rainbow Six Siege-karaktärer. Upp till tre spelare måste ta sig genom spellägets olika banor som är fyllda med diverse zombieliknande monster.

Samarbete är mycket viktigt om man vill överleva. Det gäller att använda de olika karaktärernas förmågor om det ska bli någon succé av det hela. Som tur är är friendly fire avstängt som standardval annars hade det blivit väldigt korta omgångar. Outbreak bjuder på flertalet olika banor vilket gör att man inte tröttnar så fort eftersom man då inte enbart kör genom samma bana om och om igen. Outbreak är helt klart underhållande en stund men inget som kommer hålla en borta från spelets vanliga fenomenala flerspelareläge allt för länge.

Lite gameplay från detta spelläge kan beskådas i klippet nedan.

Outbreak kommer endast vara tillgängligt fram till början på nästa månad så det gäller att passa på att spela innan det försvinner igen. I samband med att Operation Chimera släpptes så slog spelet nytt rekord på Steam i går. 176 000 spelare spelade det samtidigt vilket är bra mycket mer än de 47 000 som spelade det vid samma tidpunkt förra året.

Skicka en rättelse