Sannolikt på grund av ett utgånget certifikat.

Fram mot kvällskvisten började det dyka upp massvis med rapporter runtom på nätet från folk som skrev att deras Oculus Rift-headset helt plötsligt slutat fungera. De som försökte starta sina VR-headset möttes av meddelandet "Can’t Reach Oculus Runtime Service". Hur folk än försökte så gick problemet inte att lösa vilket ju gjorde att headsetet blev helt oanvändbart.

Efter ett tag så kom det fram att det antagligen var ett säkerhetscertifikat som hade gått ut. Vid halv sju tiden i kväll så meddelade Oculus på Twitter att de var medvetna om felet och att de jobbade på att lösa det.

Det är för tillfället oklart när detta kommer problem kommer lösas.

Uppdatering (7:30, 8/3): Oculus har ännu inte lyckats uppdatera Rift. Man bekräftar att det rör sig om ett utgånget certifikat som används för att säkerställa att uppdateringarna kommer just från Oculus. Att certifikatet gått ut ställer till problem med att uppdatera Rift så att de börjar fungera igen. Man arbetar aktivt på en lösning, skriver man. Håll koll på statussidan eller företagets Twitterkonto för vidare uppdateringar.

Uppdatering 2: problemet ska nu vara löst, och vissa som drabbats får ersättning i Oculus Store. Läs mer här.

Skicka en rättelse