Vad vill du se i nästa konsolgeneration?

Knappt fyra och ett halvt år har gått sedan Playstation 4 och Xbox One lanserades. Och även om framförallt PS4:an uppvisar imponerande säljsiffror (74 miljoner strax innan jul) så börjar det snart bli dags att snacka nästa generation.

Rykten gör nu gällande att Sony är på gång med Playstation 5. Så kallade dev kits, specialversioner av konsolen, ska redan ha skickats ut till tredjepartsutvecklare, det uppger Marcus Sellars på sitt Twitterkonto.

Sellars titulerar sig speljournalist och har dragit till med flera stora rykten de senaste veckorna. Häromdagen förutsåg han kvällens Nintendo Direct-sändning och han har också släppt uppgifter om Call of Duty: Black Ops 4. Vilken grad av trovärdighet det skänker honom får du själv avgöra.

Låt oss gissa premiärdatum för PS5 utifrån när de tidigare Playstation-konsolerna lanserats. Första Playstation släpptes 1994, PS2 år 2000, PS3 år 2006 och PS4 år 2013. Det tog alltså sex, sex, och sju år innan nästa konsol lanserades, vilket placerar Playstation 5-premiären kring 2019-2020. Dev kits till utvecklare två, tre år innan låter väl inte alldeles orimligt?

Men med tanke på de totala säljsiffrorna torde Microsoft ha mer bråttom med att få ut nästa Xbox.

Jag kan nog bara bidra med egna erfarenheter från Xbox One X. Det tillägget jag skulle vilja göra är väl kanske att upplösning i all ära men HDR är i många fall nästan viktigare för hur man upplever spelet. De spel som gör HDR bra sticker verkligen ut.... 17/03 Tack, rätta mig gärna om jag är helt ute och cyklar på några ställen. Svårt att hitta direkt data på många av konsolspelen då det inte finns benchmarks att ta fram liknande som på PC, samt veta exakt vilka inställningar spelen körs. Stor del av informat... 17/03 @Sapiens: Utmärkt inlägg! 17/03 I krävande titlar som The Division, Ghost Recon: Wildlands, Far Cry Primal, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield 1, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided, Grand Theft Auto V, Fallout 4 osv, kan ett 1080ti (https://www.sweclockers.com/test/2... 17/03 Just nu räcker det med fyra, så då borde PS5 göra mycket bättre ifrån sig än ett Ti gör nu, helt enligt ditt eget resonemang. Vilket gör Pro jämförbart med ett 1080Ti nu, då vi har 30+ titlar som redan gör 4K i 60hz. 17/03 Teraflops har väldigt att säga till om prestandan i ett grafikkort eftersom den som sagt skiljer sig markant från arkitektur till arkitektur. Alltså kan du inte säga att det behövs 11 TFLOPS för 4K@60 FPS. För systemet fungerar inte så. Faktum är att... 16/03 @Dizzz: För mig spelar inte sån stor roll, jag resonerar inte på det sättet. Dessutom har jag ca 2,000 timmar underhållning kvar på PS4 Pro innan byte är intressant, dvs 2 år av normal gejming. Vi kan fortsätta då. 16/03 lol nej 16/03 Jo det är klart, men relativt till PS4 på nästan två Teraflops och Pro på drygt fyra så kan man extrapolera någorlunda. Pro klarar nu native 4K i 60hz med drygt fyra Teraflops som bäst, vilket ger att det tredubbla borde bli rätt bra med prestanda till... 16/03 @Deliverans: Att hänvisa till NDA för att slippa källhänvisa. Det finns ett par tekniskt problem som du inte kommer runt. Och detta är att det inte finns nog kraftiga grafikkort idag för att driva runt 8K i 60 FPS och dels så skulle det bli för dyrt för... 15/03
Skicka en rättelse