Det är bara till att uppdatera.

Sony släppte i dag en ny systemmjukvara för PlayStation 4 som tar konsolen till version 5.50. En beta för mjukvaran har varit tillgänglig ett tag för betatestare men nu får alltså alla som har konsolen den.

Denna uppdatering innehåller inte direkt några jättestora förändringar men ett par trevliga småsaker är värda att uppmärksamma.

Bland annat så kan man slänga in egna bakgrunder på huvudmenyn. Detta måste dock göras via en USB-sticka vilket känns lite föråldrat.

En snabbmeny finns nu att hitta när PlayStation-knappen trycks. Med denna meny kommer man åt saker och ting lite snabbare än tidigare.

En annan trevlig grej är att föräldrar nu kan begränsa speltiden för barnkonton. Detta kan göras direkt på konsolen eller via Sonys webbsida för föräldrarkontroller.

Sony har också skyfflat om lite i spelbiblioteket så det ska bli enklare att hitta saker där. En annan trevlig grej med det är att man nu kan plocka bort gamla demon och betor från denna lista.

Sist men inte minst så bjuder uppdateringen även på supersampling på PlayStation 4 Pro. Med det kan spelare få bättre grafik på sina 1080p-skärmar genom att konsolen trycker ut spelet i 2160p men samplar sedan ner det för 1080p-skärmen.

En mer detaljerad lista på allt som 5.50 erbjuder kan hittas på Sonys officiella PlayStation-blogg.

@Tomas Helenius: Svarade på honom innan jag såg ditt svar. Editerar till svar till dig istället. :) 16/03 Ni får ta den diskussionen någon annanstans än på spelsiten FZ. 15/03 Vem är det som "bara driver runt"? Ge mig ett exempel ;) *ooops* 15/03 Smått otrolig diskussion föranledd av en firmware-uppgradering. Känslovågorna är nästan i klass med när Diablo II patch 1.08 kom ut. Man kunde ha sålt PPV-biljetter av den verbala kampen med 1.07-lägret. //LD 13/03 @Deliverans: Eftersom samtliga länkar går till Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan och dylikt finner jag det ganska humoristiskt att du kallar dem rasistiska :D Varken länkarna eller jag nämner något om invandring eller något annat, det är DU som gör... 12/03 @Makkapakka: Trollar du? Har du egna barn? Ligger dina resonemang på den där nivån föreslår jag att du slutar lägga dig i andra människors liv. Du visar snudd på fascistiska tendenser. Du menar att alla ungdomar ska ha curfew? Vill du ha ungdomsläger?... 11/03 @Deliverans: Att ungarna ens är ute och driver på stan på kvällar är ett tydligt tecken. Jag insinuerade ingenting, jag sade det rakt ut. Sedan finns det otaliga exempel på brist på uppfostran. (https://www.expressen.se/gt/rosas-ilska-mot-ungdomsgangen-... 11/03 Du insinuerade att det är nåt fel på "barnen på stan". Bara märkligt att du ens försöker göra bedömningar av folk du inte känner. Berätta exakt vad du menade med deras beteenden, och varför du tror att deras föräldrar "inte sätter gränser". Parental loc... 11/03 Det finns parental timelocks idag, bättre sent än aldrig. Du kan inte säga "beter sig felaktigt" inom "" eftersom jag inte sagt det, du hittar på ett citat. Föräldrar som inte sätter gränser spär på folk som dig. Att dina föräldrar inte listade ut hur... 11/03 "dagens föräldrar"? Jag gick högstadiet i början på 90-talet och jag sket i lektioner för att spela super mario 2 och 3. Väntade tills familjen gått till jobb, skola sedan lirade jag hela dagen, eller drog till skolan när det var lunch eller nån lektion... 10/03
Skicka en rättelse