Epic fortsätter att utmana Battlegrounds genom att låta spelare på PS4, PC och mobiler (men inte Xbox) panga på varandra.

Just nu pågår det ett krig om Battle Royale-spelarna mellan Battlegrounds och Fortnite och precis när det förstnämnda lägret presenterade en rad intressanta nyheter (mer om dem strax) kontrar Epic med att annonsera en mobilversion. Något Battlegrounds förvisso redan har men som är fokuserad på den asiatiska marknaden. Fortnites ska släppas globalt och för första gången någonsin kommer spelare på konsol, pc och mobiler att kunna möta varandra på samma slagfält.

Sony, som många trodde hatade crossplay, har bjudit in så att Playstation 4-versionen fungerar med PC samt mobiler, vilket blir ett intressant triangeldrama. Och redan på måndag ska man kunna skriva upp sig för att testa Ios-versionen (Android kommer senare). Den uppmärksamma läsaren märker också att Xbox, den exklusiva plattformen för Battlegrounds, inte är en del av detta.

Hey Fortnite Community,

Fortnite Battle Royale is coming to mobile devices! On phones and tablets, Fortnite is the same 100-player game you know from PlayStation 4, Xbox One, PC, and Mac. Same gameplay, same map, same content, same weekly updates. Starting Monday, you can sign-up for the Invite Event on iOS. Support for Android will be coming in the next few months.

In partnership with our friends at Sony, Fortnite Battle Royale will support Cross Play and Cross Progression between PlayStation 4, PC, Mac, iOS and eventually Android. This means players across devices can squad up with friends and play together.

We believe this is the future of games. The same game on all platforms. Console quality graphics and action. Play when you want, where you want.

Vi följer med spänning hur detta kommer att fungera i praktiken.

Jo det vet jag, men jag tror 99% fortfarande spelar med kontroll. det är ju halva grejen med att köpa en konsol, man ligger i soffan/sängen och lirar. 12/03 @Alienshade: Jag tror inte att de kommer glömma att implamentera möjligheten att själv välja vilka som man vill ha med i sin crossplay. Så där kan du vara lugn om. Gällande små pojkar så är det så på mer eller mindre alla shooters idag, COD, Battlefield... 12/03 @Rydell1986: Det är fullt möjligt att koppla in mus o tangent o lira med de på PS4an 12/03 Blir samma funktion till Xbox One snart: https://www.theverge.com/2018/3/9/17102430/microsoft-fortnite-xbox-one-cross-platform-gaming Det roligaste vore ju att få crossplay med Xbox vs PS4 i 50 vs 50. Hehe 10/03 Nej vill inte möta pc eller mobil folk på min ps4a. Hade jag velat det så hade jag spelat på en pc. När jag spelar i grupp så är det ofta (låter som) arabiska små pojkar som kräver att man ska förstå dom. Rätt iri tur att det finns mute. :) 09/03 @Rydell1986: Brukar spela mycket med min polare som lirar PS4a å jag pc. Oftast han som har mest kills och gör så vi vinner. Tycker personligen det är kul med crossplay men jag kan hålla med om att PC spelare har ett övertag. 09/03 Finns det någon som vill ha crossplay från PS4 till PC. PC spelare kommer ju äga sönder med mus istället för en spak att stryra siktet med. 09/03 Lirade kinesiska Battlegrounds på mobilen under några fåtal bussresor samt på muggen och måste säga att det var ändå helt alright underhållning. Och jag lirar inte Battlegrounds på PC. Började nyligen lira Fortnite på PS4an och är någorlunda hooked, så... 09/03 Fortnite är inte min grej. Men crossplay mellan telefon, ps4 och pc är fan jävligt grymt, hatten av till Epic. 09/03 Men hur fungerar det, kan man välja ifall man vill lira cross platform eller endast möta spelare från den egna plattformen? Jag känner ju själv att jag hade haft svårt om jag satt på konsol och skulle möta pc-spelare. 09/03
Skicka en rättelse