Snabbare och mer intensiva matcher är svaret på Fortnites framgång.

Ingen trodde att Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive kunde bli petade från tronen i flest antal spelare men Battlegrounds körde på som en ångvält hela förra året. Så ingen trodde att något kunde utmana det, kanske allra minst Epic som haft svårt att växla om efter Gears of War-åren. Men, nu är Fortnite större än Battlegrounds, mycket tack vare blixtsnabba uppdateringar och, såklart, den obefintliga prislappen.

Bluehole har förstått att spelarna vill ha mer variation och framförallt mer innehåll och kontrar därför genom att visa upp en mindre karta. Den ska lanseras på testservrarna redan i april.

Så här kan den nya kartan komma att se ut

Annonseringen av den nya kartan var en del av ett stort blogginlägg kring vad som händer i Battlegrounds under hela 2018. Det skrivs bland annat om emotes, nya system för ljud, animationer och API-lösningar så att folk ska kunna plocka ut statistik från spelet. Det om genomsyrar texten är fokuset på det verklighetstrogna, vilket såklart är ett medvetet val för att särskilja sig från Epics Battle Royale-upplevelse.

Tack till Jinxswe, cb99 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse