Från Dreamhack till Twitch-emote.

Har du varit något på Twitch de senaste månaderna har du nog råkat ramlat över emoten ForsenE. Faktum är att den i skrivandets stund är den mest använda emoten på hela Twitch, enligt hemsidan StreamElements med över 370 miljoner användningar.

Emoten i sig föreställer en skev bild på den svenska streamern, Sebastian ”Forsen” Fors, som först blev känd efter att ha tagit sig till Starcraft 2-finalen i Dreamhack år 2012.

Åren därefter har han i större utsträckning fokuserat på att streama spel såsom Hearthstone och Battlegrounds. Den senare är troligtvis en av anledningarna han lyckades bli så stor som han är efter att han föll offer för en hel del komiska streamsnipes. Det vill säga händelser där hans följare hittar honom i spelet och gör diverse läten.

Just hans dedikerade följare är också nyckeln till emoten ForsenEs framgång. Kampanjer skapas nämligen på diverse forum där hans följare går till andra streamers och spammar emoten i miljontals, något som har fått andra streamers att banna emoten från deras chat.

I Forsens Discordkanal uppmuntras du att spamma, men att fortfarande vara snäll och enbart hålla dig till Twitch. Men att vara topp 1 räckte inte för följarna, de vill totalt dominera listan och lanserade strax efter årsskiftet en ny emote kallad ”forsenBoys” som under en tid låg på andraplats strax under ForsenE.

Skicka en rättelse