Kom igen nu, Sony!

Storsuccén Fortnite: Battle Royale kommer få crossplay-stöd för mobiler, meddelade Epic förra veckan. Det kommer bli möjligt att spela tillsammans på pc, PS4, Mac, Ios och längre fram Android. I går kom också beskedet att Xbox One får vara med, fast i en separat gruppkram med pc, Mac, Ios och Andriod (senare där med). Inget crossplay mellan Xbox One och PS4, alltså.

Men i helgen ställde sig både Microsoft och Epic positiva till att inkludera alla plattformar in och samma crossplay-gemenskap. "Jag med" svarade Xbox-chefen Phil Spencer när en person på Twitter efterlyste PS- och Xbox-crossplay, och Epics Fortnite-konto stämde snart in i önskekören.

Därmed verkar det åter som att det är Sony som sätter stopp för den stora crossplay-gemenskapen. Man har, eller påstås ha sagt nej till plattformsöverskridande spelande tillsammans med Xbox One i t.ex. Minecraft, Ark: Survival Evolved och Rocket League. Microsoft har å andra sidan upprepade gånger ställt sig positiva till att låta Xbox One och PS4 lira på samma bana.

Någon gång i dag blir det möjligt att ansöka till betatestning av Ios-varianten av Fortnite: Battle Royale. Håll järnkoll på spelets hemsida.

@Star Lord: Nej är absolut inte arg. Sitter på en 4tums telefon bara och tangentbordet väldigt litet. Som jag sa du får tycka vad du vill men MS jämför inte konsoler utan platform och det är Windows. Vad ska jag argumentera? Det är ju så MS säger, Windo... 14/03 När argumenten tar slut så blir det personangrepp, trevligt. Du verkar så upprörd att du inte ens kan stava, lunga ner dig lite. Finns ingen logik att dra in PC när man jämför konsoler. Jag har också en PC och samma tillgång till PC-spel som en xboxägar... 13/03 Som jag själv sa, Sony har inga exklusiva MP-spel värt namnet, allt du listade hade Singleplayer som fokus, förutom kanske GT, men det är ändå mindre som spelar det än Forza. Sony är duktiga på att göra singleplayerspel, men dom är urkassa på att göra... 13/03 @D01tY: Pratar om denna gen. Sry, men har ingen intresse i 360 spel på Store. Denna gen MS har nästan inga exklusiva spel i jämförelse med Sony. Så är det bara,det är fakta. Vi pratar om crossplay mellan PS4 och Xbox, inte Xbox PC. @Dumlen Som sagt jag... 13/03 Så i en tråd om crossplay i multiplayerspel så måste du framhäva att det endast är singleplayerspel som är värda att kallas "exklusiva"? 13/03 @Star Lord: Jag ger upp. Fanboys kan man inte övertala. Med MS filosofi räknar dom med PC Winfows men 3st har skrivit det redan ich du lyssnar inte så må väl, hade gött o skit ner dig! 13/03 Här är alla helt exklusiva, retail, inte download, som jag inte kan köra på PC utan måste köpa en xbox: [Import] Azito x Tatsunoko Legends (Hamster) Forza Motorsport 5 (Microsoft) Halo: The Master Chief Collection (Microsoft) Halo 5: Guardians (Microsof... 13/03 I mitt exempel så hade Nisse för övrigt redan en PS4 för att förtydliga problemet, men med tanke på resten så är väl inte läskunnighet prio ett. "Rätt" konsol? Ah, du är en sådan där. Haha, jag ger upp. 12/03 @Star Lord: Du låter så agresiv tycker jag. Vi fattar, du tycker Sony gör helt rätt. Inte vi. Men microsoft har sjuuuuuukt mycket större lista exclusiva tittlar så det håller inte till anledning att köpa PS4 över Xbox eller PC. Bara gå in oå Steam eller... 12/03 @PixelNoise: Jag har inte sagt att MS inte är bad guy!? Kolla bara windows 10 och sen förra xbox chefen under 360 tiden :O Spencer är riktigt vettig nu och ja Sony kan hamna i dålig dager av detta från MP spel utvecklare. Jag försöker säga att MS inte... 12/03
Skicka en rättelse