Klipper istället ihop en video med det vackra och känslosamma i spel.

Spelvåldsdebatten, den vi trodde var död och begravd, flammade upp igen efter den senaste skolskjutningen (vidrigt ord, reds anm) och förra veckan hade representanter från Vita huset möte med bland annat spelbranschorganisationen ESA. Som väntat fanns det motstridiga viljor under mötet. Man inledde denna sammankomst med en av Vita huset sammanställd video med exempel på spelvåld från bland annat Wolfenstein, Call of Duty och Fallout.

De flesta kan hålla med om att våldet som i denna video är grovt och inget barn bör uppleva men som en reaktion organisationen Games for Change skapat en video som istället hyllar det vackra och känslosamma i spel. Vi ser bland annat Zelda, Minecraft, Life is Strange och Brothers: A Tale of Two Sons.

Skummat igenom tråden. Alltså har man bara lite vapenvana så förstår man att det självklart inte är spel som gör att man knäpper någon. Det är otroligt enkelt att hantera assault rifles, SMGs, Glocks och liknande. Mycket enklare än att t.ex handha en... 23/03 Precis det jag menade och instämmer - det är väldig skillnad på virtuella och verkliga händelser, och som du säger är själva grejen att vi kan skilja på det. Både medvetet och undermedvetet. I film och spel blir man mindre och mindre påverkad även om... 14/03 Jag kommer ihåg att jag inte fick kolla på Power Rangers när jag var liten för att det var för våldsamt, för mina föräldrar ville verkligen inte att jag skulle imitera och faktiskt sparka mina kompisar i ansiktet för att power rangers gjorde det. Kollad... 14/03 Faktum är att vi har haft samma debatt och samma propaganda här i sverige och i europa men det var på 80/90-talet. Många ser USA som ett föregångsland men faktum är att det politiskt sett ligger ganska långt efter europa. Och självklart är detta Trumps... 13/03 det hela är ganska enkelt, det är en stor skillnad mellan att örfila någon i verkligheten och örfila någon i ett spel. men vad ska man säga, folk som kommer ihåg power rangers vet juh att barn sprang runt o sparka varandra för att dom skulle låtsas vara... 13/03 Finns en rekommenderad ålder på spel av en anledning Samma med filmer och pornografi. Vad man skulle kunna göra är att man integrerar någon typ av E-legitimation i spelen för att verkligen vara säker att ingen underårig spelar spelen som dom är för unga... 13/03 Detta måste vara precis vad Trump och vita huset vill, att skifta fokus från debatten kring vapenlagarna och använda spelen som syndabock för skjutningarna. Hela diskussionen kring våldsamma spel känns som en PR kupp från D.C. Tycker det är otroligt upp... 13/03 Våldsamma spel riktade mot vuxna är våldsamma. Ska vi göra en kompilation med filmer, serier och böcker riktade mot vuxna som är våldsamma också? Problemet med den här diskussionen är att den alltid börjar bakvänt och aldrig rätar sig. Våldsamma spel... 13/03 Intressant för mig är iaf att spelen som visades i den känslosamma videon är spel som jag rankar högt eller verkligen vill spela. Medans de flesta spelen i den våldsamma är spel som jag tycker är direkt mediokra och lätt bortglömda. Kanske Wolfenstein... 13/03 Det ända våld jag brukat vid spel är mot handkontrollen, men det är inte för att jag blivit inspirerad av våldsamma spel, snarare av nån typ av miss jag gjort i spelet. Jag har även lyssnat på heavy metal och hårdrock hela livet. Satan, where are you?... 13/03
Skicka en rättelse