För betatestare först, sen till allmänheten.

Nästa vecka rullar Microsoft ut det tidigare utlovade stödet för den dynamiska bilduppdateringstekniken AMD Freesync (både version 1 och 2) till Xbox One. Freesync kommer funka på Xbox One X och S, men inte på originalkonsolen vad det verkar. Initialt har bara Xbox Insiders som är med i "Alpha ring" tillgång till tekniken, men den blir allmänt tillgänglig vad det lider.

AMD Freesync-pratet börjar vid 1:37:57.

Freesync är, liksom Nvidias motsvarighet G-Sync, en teknik för variabel bilduppdatering. Med en vanlig bildskärm som uppdateras i, säg, 30 eller 60 Hz, blir bildströmmen lite hackig om konsolen (eller datorn) inte orkar mata ut 60 stadiga bilder per sekund till skärmen. Det kan också innebära tearing, att två halva bilder visas samtidigt på skärmen. Alternativt låses den till 30 bilder/sekund via Vsync, vilket många upplever som för lite. Med dynamisk bilduppdatering körs bilderna ut direkt till skärmen (den behöver inte vänta på skärmens uppdateringsintervall), och bildflytet blir därmed mjukare.

För att det ska fungera krävs att bildskärmen har Freesync-stöd, vilket finns i åtskilliga monitorer men inte i någon (eller i ytterst få) tv-apparater. För dig med kompatibel skärm och en Xbox One-konsol av rätt modell är det trevliga nyheter, även om du inte tillhör världens största grupp konsolgamers. Men kanske framöver, om det visar sig fungera bra.

Själv har jag en ps4. Dels på grund av exklusiva titlar, men ett minst lika starkt skäl är det faktum att ända från början så har jag avskytt xbox kontrollern. Den passar inte alls ihop med mina händer. Och medan jag måste medge att ps4 kontrollern inte... 15/03 @Grukk: Tack för intressant svar! Jag menade inte att ditt inlägg framstod som någon slags hat alls, mitt raljerande var mer allmänt riktat. Det är trevligt att det finns vettiga personer på "andra sidan" också ;). Det är ju inte det som man vanligtvis... 15/03 Det var inte alls meningen att låta negativ mot Xbox One. Men de har tappat lite i denna generation tyvärr. Jag har både PS4 och Xbox One S att spela på. Men PS4 basic presterar i regel bättre än Xbox One S. Bland deras biffare syskon är det Xbox X som... 15/03 Ok, det resonemanget köper jag. Det är ju inte alltid så smidigt att byta system när man väl låst in sig, men det förklarar inte "hatet" mot Xbox eller vad som skulle vara "dåligt" med Xbox. Som Xbox-ägare möts man av både media(!), kommentarsfält och... 14/03 Tror inte det har så mycket med One X att göra. PS4 och PS4 Pro var en bättre konsol vid lanseringen än Xbox 1 och 1S. Flesta av oss valde en PS4 just för att den var bättre, billigare och fanns på svenska marknaden att köpa vid lansering. Att hoppa öve... 14/03 @Grukk: Vad är det du tycker att PS gör så mycket bättre? Jag är på riktigt nyfiken. Är det exklusiva spel? Jag kör en Xbox One X på 4K tv och har en backlog på i skrivande stund 246 ospelade spel i biblioteket och ytterligare 153 via Game Pass. De 3-4... 14/03 Som du säger, nästa generation. Det känns mer som att Xbox One är någon slags "beta" för ny funktionalitet för nästa generation. De har jättemycket häftiga grejer i Xbox One, främst med de bakåtkompatibiliteten och förbättringarna för One X. Hade jag... 14/03 @marcus8958: ska man kolla på popularitet och försäljning så har xbox redan förlorat kommer aldrig bli populärare än ps4 oavsett hur mycket teknik dom trycker in. Ms gjorde grova misstag redan från början och varit otroligt sega på att erbjuda en xbox... 14/03 Fränt! 13/03 Grymt.. ang:Sony Så säger inget dom bara sticker huvudet i sanden och sedan presenterar dom samma grejer om ett par år och får det att låta som dom var först.... 13/03
Skicka en rättelse