Du kan bara bränna pengar på kosmetiska ting.

Onsdag den 21 mars släpper Dice och EA en stor Star Wars: Battlefront 2-uppdatering som förändrar det svårt kritiserade spelet i grunden.

Uppdateringen förvandlar hela progression-systemet så att det framöver blir helt linjärt. Karaktärsutvecklingen sker framöver helt och hållet genom att spela – det går inte längre att köpa till sig saker som påverkar gameplay. Lootlådorna, eller Crates som de kallas, kommer bara innehålla saker av kosmetisk natur, och de kan inte längre köpas för riktiga pengar.

Progression blir alltså rakare och helt kostnadsfritt, men valutasystem och uppgraderingar befinner sig fortfarande på en rätt jäkla snirklig väg. Så här beskrivs det:

With this update, progression is now linear. Star Cards, or any other item impacting gameplay, will only be earned through gameplay and will not be available for purchase. Instead, you’ll earn experience points for the classes, hero characters, and ships that you choose to play in multiplayer. If you earn enough experience points to gain a level for that unit, you'll receive one Skill Point that can be used to unlock or upgrade the eligible Star Card you'd like to equip.

Om IRL-pengarna bränner i fickan får du ge dig till tåls till april. Då blir det möjligt att betala för "appearences", alltså att du köper ett utseende till din karaktär. Detta betalas med pengar, eller med ingame-valutan credits om det lockar mer.

Onsdagens uppdatering kommer följas av innehållsuppdateringar de närmsta veckorna. Utvecklarna lovar också fortsatta balansjusteringar, modes med mera framöver.

Det är som sagt jävligt relativt. Säg en siffra istället, men det kan man ju inte xD. Eftersom ea inte vill gå ut med spelar antalet. Personligen skulle jag tippa på typ mellan 5-10 tusen aktiva spelare. Kanske till och med ännu mindre, det är ju faktis... 18/03 Tappade suget efter att ha provat första battlefront hos en kompis när det släpptes, sen hela debaclet med pay2win som blev i 2an så är jag helt avtänd på star wars. Ännu värre blev det när jag såg The Last Jedi på bio och blev så fruktansvärt besviken... 17/03 @Ravenknight: Eller så skiter de flesta av oss som spelar det i lootboxes och bara njuter av spelet. Du vet, det är fullt möjligt :) 17/03 Ja, lite. Inte för att spelet egentligen är dåligt, det har brister och en del saker jag själv tycker de borde gjort på ett helt annat sett. Synd bara att de gjorde ett sådant idiotiskt lootbox-system där i början. Men, men man kan inte få allt här i... 17/03 PUBG har inte jävligt många spelare. PUBG har överdrivet många spelare om du frågar mig, ganska många är inte miljoner med spelare dagligen i min mening, vilket jag antar Battlefront 2 inte har per dag (skulle vilja se stats över detta). Utan Battlefron... 17/03 Är ju relativt, jag ser ju pubg antalet i spelare som jävligt många, då landar battlefront 2 inte bland "ganska många". Tycker att den kontinuerliga rea'n och att dom gör detta talar för att spelar antalet är mycket färre än vad dom vill ha. För min del... 17/03 Litet skrämmande när man tänker på det. 17/03 Tro det eller ej, spelet har ganska många spelare, tar ca 5 sekunder att joina en match som har fullt antal spelare. 17/03 @Thane: Folk ville ha detta från början, inte flera månader senare när den stora skada redan är gjord. 16/03 EA har 5 spel som släpptes 2017/2018 som fortfarande har pay to win skit varav 1 av dem kom efter Battlefront så detta bevisade ju ingenting. Detta handlar ju mer om att EA försöker rädda de få spelare och ryckte som Battlefront har kvar och/eller att... 16/03
Skicka en rättelse