Påminner om remaken av första Resident Evil.

Vad händer när ett gäng hårdföra Resident Evil-fans stöter samman med en populär Youtube-kanal som specialiserat sig på att göra Unrealvarianter av klassiska spel? Då kan projekt likt Residence of Evil få liv. I ett försök att fånga kärnan i vad som gjorde klassiska Resident Evil så stämningsfulla kommer här ett fanspel som lika gärna skulle kunna vara en modern remake av Capcoms klassiska skräckspel.

Spelet befinner sig fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede, vilket görs än mer tydligt med tanke på att del modeller, exempelvis flera zombier, är tagna direkt från Resident Evil-spelen. Utvecklarna är däremot noga att poängtera att modellerna kommer att bytas ut inför release.

Det finns ännu inget releasedatum spikat och den enda plattformen som är bekräftad än så länge är pc-versionen – som dessutom ska vara gratis att ladda ner. Om Residence of Evil sedan visar sig gå hem hos publiken kommer utvecklarna överväga att även släppa spelet på konsol.

Lätt med det namnet :D 19/03 @Nioreh: jo det är ju snarlikt. Men det har hänt i flera fall att sådana rättegångar rivs i tidigare ärenden bland spel. Därför kanske man inte ens startar en för det bara kommer kosta pengar för capcom. 19/03 @KeyserSoze: De kan ha anledning att stämma dem för varumärkesintrång. Som inlägget du citerar så finns det risk att förväxla det med Capcoms varumärke. Det skulle jag säga är tillräckligt. De borde valt ett helt orelaterat namn. 18/03 Det tror jag inte dom kan. Det är ju inte en kopia i den meningen, samma utförande på kontroller och kamera, men det verkar ju inte vara såpass att dom kopierat story eller setting osv. 18/03 Hade varit svårt att undvika cease and desist även om de bara släppte det gratis, men nu har de även en patreon där de tar pengar som direkt går till utvecklingen. edit: fast å andra sidan, capcom kan vara snälla. 18/03 Cease and desist incoming. 18/03 Jag kan inte låta bli... sorry :D https://www.google.se/search?q=alot&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiJ0NXj-vXZAhXJyKYKHUhABroQ_AUICigB&biw=3440&bih=1303#imgrc=JcZ5cR1GhajFWM: 18/03 @Parabellum87: Ser ut som att hd versionerna finns till PS4. Har dock ingen koll på vilka som gjorts om och inte gjorts om. 18/03 Äh jag gillar det, spelade parasite eve/resident evil/Dino crisis ALOT. Offtopic, finns någon av serierna på ps4? 18/03 The Asylum gett sig in i spelbranschen? https://en.wikipedia.org/wiki/The_Asylum#Movies Dock ser detta rätt snyggt ut i sin helhet om det skulle vara ett äldre spel då texturer är suddiga och polygonerna är få jämfört med dagens spel men tycker ändå att... 18/03
Skicka en rättelse