För dig som gillar realism. Svår sådan.

För dig som tycker Kingdom Come: Deliverance är för enkelt, och kanske rentav offrar realismen för spelbarhet, är Ultimate Realism Overhaul något för dig.

Syftet är att öka realism och inlevelse på flera områden. Varje vapen får ett specifikt syfte och det krävs mer av dig för att använda de mer höglevlade vapnen. I spelets senare delar går det inte längre att döda någon med en träff. Olika sorters armor ombalanseras så att olika sorters skydd stoppar anfall olika mycket. Progression-systemet arbetas om så att det tar mycket längre tid att levla upp och skaffa nya förmågor, och stridssystemet beskrivs som mer taktiskt och realistiskt. Slutligen har systemen för näringsintag och ekonomi arbetats om för att också de bli både svårare och mer verklighetsnära.

Eftersom modden är modulärt uppbyggd kan du, om du vill, installera valda delar av den. Alla filer, utförliga instruktioner, återfinns hos Nexus Mods.

@kallandes: Det kanske är patchat nu, tog en KCD paus nån vecka, men fler har problemet och någon på Warhorse hade svarat i en tråd att bästa lösningen just nu är att byta till andra handkontrollen :-p Skulle nästan vara coolt om det var som du sa, att... 20/03 Låter minst sagt konstigt. Aja, tack för förklaringen. 20/03 Det är det som är låg level på tv-spel. När du levelar upp kan du använda samma handkontroll. Nöt på bara :) så slipper du snart. Nääää dåligt skämt :D 20/03 PS4... Kan varken skjuta med pilbågen eller slasha med svärdet. Måste byta till andra handkontrollen.... 19/03 Heh, what? :P 19/03 Ja, det måste erkännas. Att jag bara svarade på er diskussion, utan att ha läst vad modden gjorde själv. Trodde att grollo kanske hade gjort det, innan han svarade. 19/03 Jag har över 120 timmar i spelet. Så jag vet hur rustningssystemet är uppbyggt. Men där det inte är plåtar, där är det svaga punkter. För en skicklig fiende, med rätt vapen. Samma sak i ansikte, eller glipan på hjälmen om du har en sådan. Som jag skrev,... 19/03 Bra moddtips! Jag får ta och prova den för det börjar bli väl enkelt nu. Jag kan numera knalla rätt in i ett Cuman-läger och äga alla där med ett kortsvärd, även när många av dem har feta rustningar och sköldar. Det kan ju vara skoj i sig men kanske int... 19/03 Det är redan rätt hardcore att tvingas byta till den andra handkontrollen för att kunna slå med svärdet 19/03 @kallandes: Det finns inte så mycket svaga punkter i rustningen då det är allt som oftast är 3 - 4 lager. En oskyddat bandit som bara har tyg kan man teoretiskt ha ihjäl med ett knivhugg. En tung infanterist som har tjockt härdat läder, ringbrynja + met... 19/03
Skicka en rättelse