Bland annat Lumines Remastered!

I går kväll så bjöd Nintendo på en Nintendo Direct där de visade upp en hel del indiespel som är på gång till Switch.

Spelen är en del av Nintendos indie-initiativ Nindies och några av höjdpunkterna var Mark of the Ninja Remastered, Banner Saga 3 samt Lumines Remastered.

Mark of the Ninja Remastered från Klei Entertainment är en uppdaterad version av det trevliga plattformsspelet från 2012. Denna pusselplattformare är ett av de bättre spelen i genren så det är kul att fler nu kommer få möjligheten att spela det.

Banner Saga 3 from Versus är den tredje och avslutande delen i Banner Saga-trilogin. Spelet kommer erbjuda svåra taktiska strider med tuffa moraliska beslut. De två tidigare delarna i Banner Saga-sagan kommer också släppas till Switch.

Det som jag fann mest spännande i presentationen var Lumines Remastered. Detta är precis som det låter en uppdaterad version av det klassiska pusselspelet som släpptes till PSP en gång i tiden. Spelet innehåller samma låtar och banor som originalet men då med grafik anpassat för plattformen. Lumines Remastered släpps under våren och kommer såklart även släppas till andra plattformar än Switch. På Switch kommer det dock finnas möjlighet att ta flera Joy-Con och sätta dem på kroppen för en mer vibrerande upplevelse.

Just Shapes & Beats beskrivs som ett musikaliskt "bullet hell"-spel som går ut på att undvika fiender till chiptune-låtar. Just Shapes & Beats släpps först till Switch någon gång under sommaren.

Ett annat intressant spel som visades upp var The Messenger där spelare går från 8-bitsgrafik till 16-bitsgrafik. The Messenger släpps under sommaren.

Det bekräftas också att Bad North kommer släppas till Switchen under sommaren.

Det var endast ett urval av spelen som visades i går. Hela presentationen kan ses i sin helhet nedan.

Skicka en rättelse