Man ser det rentav som "oundvikligt".

Det hände sig att PS4- och Xbox One-spelare möttes över konsolgränserna i Fortniteav misstag. Microsoft och Epic vill att det ska bli möjligt, men de sätter käppar i hjulen för crossplay-spelande är Sony. Epic ger dock inte upp. Faktum är att utvecklarna är rejält optimistiska.

Under GDC 2018 sa Epic-chefen Tim Sweeney (via PST) att den här murren "oundvikligen kommer falla", och att det skulle vara "en av de bästa sakerna som har hänt konsolbranschen".

I think it's inevitable now. Games have become social experiences in the same way that Facebook or Twitter have, and these experiences only really make sense if gamers can communicate with all of their friends.

Det återstår att se vad Sony har att säga om den här "oundvikliga" saken.

Haha de har gjort ett stort spel en copypasta dessutom och sedan plötsligt tror de sig veta allt sorgligt. 28/03 @vbgbasse: Så sant! Är själv väldigt aktiv användare av Linux. Ja alla företag är ju skurkar på något sätt men att förbjuda crossplay bara för andra gjorde de tidigare är fel enligt mig 27/03 @D01tY: som jag skrev i början av tråden så kan väl Isf microsoft börja med att släppa på directx så att jag tex kan lira mot spelare på Linux men det vill givetvis inte microsoft då dom Isf skulle tappa monopolet på dessa spelen. Där har du ett direkt... 27/03 Ja jag är inte imot x play överhuvudtaget. Så länge jag aldrig behöver spela mot en annan konsol/pc eller att det påverkar mig på något annat sätt. Och kommer aldrig att köra med tangentbord och mus på konsol. Det handlar om att alla som spelar ska ha... 27/03 @m4gnify: Varför inte? Hela MS filosofi nu är ju att inte låsa på en hårdvara. Deras ”platform” är Windows och är i särklass största platformen. Finns ett antal windows maskiner i världens. Bland gamers vet jag icke 27/03 @Mortaigne: Vad tror du händer nästa gång MS "leder"? Då har dom inte lärt sig ett dugg. 27/03 Har samtliga konsoler och även en bra PC. Måste säga att crossplay är framtiden nu när det funkar så bra och fruktansvärt synd att Sony inte öppnar för detta. Bästa tillfället jag har varit med om gällande crossplay är när jag satt på dass och spela Roc... 27/03 @Margy: Inte 2017 enligt Wikipedia där jag tog min fakta. Om du sitter på bättre så är de så. Varför så störig? Kul att vara störig? 27/03 Alla namngivna avdelningar hos Sony redovisar vinst i den senaste rapporten och företaget är på väg mot sin högsta vinst någonsin under ett räkenskapsår men det är väl roligare att hitta på egna fakta antar jag? 27/03 @Star Lord: och så kommer Star Lord med sitt Fanboy yttrande i alla Sony Artiklar. Nej de bästa spelen finns ej på deras platform. Det går dåligt för Sony som företag med mindre och mindre vinnst. Deras Playstation avdelning går bra därimot. Men att säg... 27/03
Skicka en rättelse