Hej allesammans! Idag har jag äran att få presentera en ny funktion på vår kära hemsida - Medlemmarnas recensioner!

FZ-medlemmar med några år på nacken känner till att man förut kunde betygsätta spel och presentera detta på sin profil. Den funktionen försvann i och med flytten till nya hemsidan, men nu kommer den alltså tillbaka med besked.

Från och med idag kan du som är medlem på FZ använda forumverktyget för att rendera samma sorts betygselement som syns i slutet av våra redaktionella recensioner. Utformningen skiljer sig en aning för att göra det tydligt vem som står som avsändare för recensionen, men annars fungerar dem på samma sätt.

Exempel på hur betyget ser ut för recensioner i forumet.

Vad mer är nytt på hemsidan?

Först och främst har forumet på FZ utökats med en ny sektion - Medlemmarnas recensioner. Det är här alla texter samlas och dit du klickar dig för att skriva egna recensioner.

Utöver detta pryds framsidan av ett nytt element i högerspalten, precis under "Nya recensioner". Elementet heter (inte helt oväntat) "Nya medlemsrecensioner" och är en genväg till det senaste som skrivits.

Den tredje och sista förändringen är att profilsidan nu visar hur många recensioner som en användare skrivit i forumet. Genom att klicka på länken tas du till en samlingsvy för användarens samlade texter (och fungerar således precis som samlingsvyn för andra trådar).

Hur skriver jag en recension i forumet?

Att skriva en recension i forumet fungerar på samma sätt som när du skapar andra trådar. Högst upp i forumsektionen finns en klistrad tråd som guidar dig genom processen. För er som redan är bekanta med BB-kod kommer utformningen av betygselementet att kännas igen.

I skrivande stund innehåller forumet ett gäng exempelrecensioner. Bland annat ett kort omdöme av Ni No Kuni II: Revenant Kingdom (skriven av undertecknad), ett försvarstal för The Last Guardian signerad Andreas Eklöv samt en recension av South Park: The Stick of Truth från FZ-medlemmen Grukk.

Din fantasi sätter gränserna

Det är fritt fram att recensera vilka spel du vill. Nysläpp, gamla favoriter, AAA-shooters, indiespel, you name it. Din recension kan vara kort, toklång, bildtung eller bildlös och innehålla video (eller inte!) Våra forumregler gäller givetvis som vanligt.

Om du vill dela med dig av dina tankar om ett spel – nu har du möjligheten! Klicka dig vidare till det nya forumet och recensera på!

Medlemmarnas recensioner