Läs om de bästa och tipsa oss om resten!

Saltkar, check! Fake news-radar, på! Källkritik, finkalibrerad!

Så, då är vi redo för Pinochios favoritdag, lurendrejarnas högtid och lögnarnas afton. Om man nu kan lura någon med en välskriven scam år 2018. Vi tror snarare att vi gillar att känna oss duktiga, kunna peka finger och utbrista ”den lätta går jag inte på!”.

Det hindrar inte företag att försöka, fastän många verkar vara smärtsamt medvetna om att absolut ingen blir förd bakom ljuset. Istället handlar det om utstuderade plojgrejer som vi mer än gärna skrattar åt.

Traditionen säger att vi i denna artikel listar alla spel- eller hårdvarurelaterade aprilskämt så att vi tillsammans kan få oss ett gott skratt. Nyheten uppdateras löpande under dagen med era tips från kommentarerna – detta är en joint effort. Synergieeffekter!!

Rösta fram ditt favoritskämt (hela listan under omröstningen)

Läcka! FZ´s Betygsguide!
Nyreggade medlemmen FZ Leaks har lyckats fota ett hemligt dokument som styr hur betyg sätts av FZ-redaktionen. Visade sig överraskande nog vara ett aprilskämt.

Rock Band 4 får mindfulness
Hjälper dig att hantera ångest, hitta fokus och öka på din självkänsla.

Eeevee blir nästa Tekken 7-karaktär
Gör våldsam debut den 21 november 2100, så det är nära nu!

Rädda grafikkorten!
Inte en dag för tidigt, det här skandalösa övergreppet måste få ett slut.

Shovel Knight 64 (!) utannonseras till ... Commodore 64!?
Shovel Knight har alltid varit väldigt mycket retro, men så här retro har det aldrig varit. Nyss utannonserade Shovel Knight 64 släpps bara till Commodore 64. Smaka på den alla pc-, Playstation 4-, Xbox One-, Switch- och 3DS-gamers!

Mega Man: Date My Robot Master
"Learn to navigate robot society and get to know eight different Robot Masters from classic Mega Man adventures in this unique visual novel set in the Mega Man universe! Placed in the metal shoes of a new student assembled by Dr. Light himself, it’s up to you to learn about the secrets of the university, and maybe, if you’re lucky, find love along the way." Låter det som en dejtingsimulator för dig? Klart det gör. Läs mer här.

Counter-Strike: Global Offensive till PS4 Pro!
Visserligen är URL:en "counten-strike.org" lite suspekt, men vi väljer naiviteten: CS:GO kommer till PS4 Pro! Komplett med aim-assist, crossplay och 4K. Kolla vad snyggt det är!

Åtta Nintendo Labo-koncept läcker
Nintendo Labo spänner kartongmusklerna med: tangentbord i kartong, "anti-naken-kit" i kartong, stekpanna i, japp, kartong med flera. Vi luktar succé – eller så luktar det bara kartong.

Linjal till Conan: Exiles för att mäta längden på ...
... ditt svärd. Vad tänkte du egentligen? Det här handlar om de stackare som avundas längden på andras utrustning och oroar sig för att deras tillhygge inte är stort nog.

Redditsidorna för Star Citizen och Elite Dangerous blir Elite Citizen
Idag leder r/EliteDangerous och r/StarCitizen till Elite Citizen, där kommentarer till alla poster autogenereras. Och det kan förstås resultera i ganska genanta samt skitroliga resultat.

SweClockers börjar med kryptovaluta
SweCoinz är nästa stora grej, åtminstone om man ska tro vår systersajt SweClockers. De har följt trenden ett tag och bland annat sett hur Crytek och Atari gett sig på kryptovalutor: "SweClockers vill inte vara sämre och lanserar nu den egna kryptovalutan SweCoinz, en valuta framtagen av hårdvaruentusiaster, för hårdvaruentusiaster. Valutan är resultatet av ett arbete som pågått bakom kulisserna under en längre tid och något som gör SweCoinz unik är att den inte går att omvandla till riktiga pengar." Du läste rätt. Istället kan du byta SweCoinz mot valuta i Battlefront II.

Webhallen ger oss Fraudium
Med ett förtroendeingivande namn som Fraudium – vad kan gå fel? "Närmare fem miljarder människor äger i dagsläget en mobiltelefon, vilket kan jämföras med en miljard datorägare. Vår patenterade och världsunika approach till kryptomining är att FU enbart kan utvinnas via mobiltelefoner. Över en natt femdubblade vi marknadspotentialen", skriver Webhallen.

99 testar Wavy Cash Module
Wavy Cash Module är till "för att Iphone-ägare ska kunna betala med mobilen oavsett vilken teknik bankterminalen erbjuder". 99 har hårdtestat en svart låda som placeras på din mobil och, om det saknas NFC-stöd, skriver ut önskad summa kontanter. Gud vad smidigt!

Glenn Hemma
Glenn Hemma har svar på allt, organiserar ditt liv och sitter inne med 59 000 ordvitsar. (Det där ska nog snarare ses som ett hot än ett löfte.) Röststyrda hjälpredor är ju en grej men den här mackapären tar det ett steg längre – för långt? – genom att ta in Glenn Hysén i allas hem.

Angry Joe startar ... The Happy Joe Show!
Angry Joe är inte arg längre, åtminstone inte i nysatsningen The Happy Joe Show där han är så enormt glad att han (eller man) inte riktigt vet vad han (eller man) ska ta vägen. Se på egen risk.

Gör dig av med dåliga skämt
Files Go från Google används för att frigöra utrymme på smartphones. Nu breddas programmet ytterligare genom att kunna känna av dåliga skämt och – än viktigare – göra sig av med dem.

Högtider en masse på väg till World of Warcraft
Efter event som Call of the Scarabhar Blizzard insett vad vi vill ha i WoW: högtider. Mer eller (mycket) mindre. Micro-högtider som är på väg är bland andra "Looking for queue", där man ställer sig i bokstavliga köer för att komma in i dungeons. Eller vad sägs om "The yes-flyzone" där allt förutom flygande är strikt förbjudet? Kortaste firandet blir "The itsy-bitsy teeny-weeny uber-nano-holiday" som pågår mellan 00.01.11 och slutar 00.01.21. Alltså, tio sekunder.

Stolsittande i Guild Wars 2
Ännu ett aprilskämt som faktiskt är den äkta varan. (Vissa hajar inte grejen med aprilskämt.) Seats of Power-uppdateringen till Guild Wars 2 innebär att du kan sitta ner i stolar. "Vi ville gå tillbaka till rötterna med vad som gjorde Guild Wars 2 unikt och fantastiskt", berättar man i en video.

Brädspelet Playstation 4
Om du någonsin önskat dig ett mer analogt Playstation 4 kommer nu Playstation 4 The Board Game. Features: icke-animerad grafik, icke-existerande AI, en spelplan (icke i 4K) samt papper och penna så du kan rita dina egna troféer. Lokal multiplayer utlovas dessutom.

Civ VI kommer till smarta klockor
"Build an empire to stand the test of time, on a watch that tells time" är onekligen en slagkraftig slogan. Emellertid är Aspyrs nyhet om Civ VI till smarta klockor fabricerad. Men vem vet? Kanske blir det i framtiden möjligt att rasera imperium med bara ditt finger. #OneMoreTurn

Vive för dina husdjur :3
"Hundpromenaderna blir aldrig desamma", lovar Vive Pro Pet Edition. Det är oklart vad katter kan förvänta sig men vi håller tummarna för knarkdrömmar med kattmynta en masse.

Fiskelycka för Playstation
"The PlayStation fish season has opened. We’ll report on the haul by Sony Interactive Entertainment employees." ... Och fiskelyckan verkar vara ovanligt god i år.

Samla åtta figurer föreställandes Platinum-vd:n Kenichi Sato!
Tre dollar per figur är ju dessutom rena rama rånet. Bland figurerna hittar vi "morning stretch" och "a little naughty". Självklart så måste du samla alla!

Waddle Dee fyller faktiskt också 25
Kirby fyller 25 år, vilket vi hört till leda. Nu blir det "Justice for Waddle Dee" när den japanska sajten (åtminstone) för en dag låter Kirbys vän/fiende stjäla strålkastarljuset.

Final Fantasy XIV möter Pokémon Go
Trött på att samla resurser i Final Fantasy XIV? Om ditt svar på den frågan är "Ja för f*n" kan vi glädja dig med Final Fantasy XIV Go, som tar dig ut i IRL-världen.

Mechwarrior Online börjar med corgi-mechs
I ett försök att bredda målgruppen börjar Mechwarrior Online sälja corgi-mechs. Den må ge dig +50 i "Adorableness" men har å andra sidan -90 procent i "Leg Length".

Avslöjat! Detta innehåller nästa patch för Hearthstone
Heartpwn har varit i datamining-tagen och kan avslöja allt som sker i nästa Hearthstone-patch. Exempelvis står det nu klart att betan efter fyra år är över och att vi nu kan köpa spelet för drömpriset 49,99 dollar. All text in game är numer på mandarin (börja plugga!) och Deathwing har fått ny, läcker artwork. Mycket mer här.

Smarta strumpor från Roku
Vi har alla varit där, när fingrarna är ostbågeflötiga™ och du måste besudla fjärrkontrollen med ditt kladd. Tänk om du kunde styra Netflix och kompani istället med dina fötter? Rokus "Happy Streaming Socks" är svaret på dina böner. Kladda på! (Seriöst, detta måste ske på riktigt!)

Logitech ger oss en bullshit-detektor
Har du också tröttnat på jobbdialoger fyllda med, tja, bullshit? Logitechs innovativa detektor skalar bort alla oklarheter och allt överflöd. Perfekt för videokonferensen.

Geforce öppnar Academy of Gaming
Det kändes som en tidsfråga och nu öppnar Nvidia Geforce sin Academy of Gaming där du kan fördjupa dig i tre ämnen; Hardware lär dig bygga speldatorer, Esports Management hjälper dig att leda lag till framgång och "Gameosophy" får dig att kläcka de bästa idéerna.

T-Mobile visar upp sin "smart-sko-telefon"
Om inte ordet "smart-sko-telefon" fångar ditt intresse vet vi inte vad som gör. Genom att stoppa dess skosnören i dina öron fungerar de som hörlurar. Inte så ergonomiskt kanske, men ack så innovativt. Och sulan är förstås en touchscreen och/eller högtalare.

Where's Waldo? Nu på Google Maps
Ett aprilskämt men också ett sådant som faktiskt av allt döma fungerar på riktigt. Som om det inte var tidsslukande nog att hitta Waldo i en bild, nu ska du leta hela världen över.

Google Israel ger oss ... hummus!
Framtiden är nu när Google ger oss smaken av Hummus, speciellt anpassad för dina smaklökar.

Google Japan visar upp Gboard
Fram tills nu har vi tvingats memorera var tangenterna är på tangentborden. Så gammaldags! Nya tider väntar dock då du med dina fingrar kan skriva på tangentborden. Oerhört smart!

Ordningen återställd när The Mummy Demastered får remaster
The Mummy Demastered var något så ovanligt i dessa HD- och remaster-tider som en "demaster". Med The Mummy Demastered Remastered ordnar man till den "fadäsen".

Pokémon Go får 8-bitarsgrafik i i typ dubbla 4K
Ny grafikmotor till Pokémon Go med "immersive graphics experience", "cutting-edge 8-BIT GRAPHICS" och "approximately twice the definition of 4K". Säljsnacket, ändå!

Discord får "someone"
Discord blir väldigt random när den slumpmässigt väljer ut en annan användare. Från och med nu kommer tjänsten även att krascha och skrika ut sin ångest. Väldigt random. Alla freakin' memes försvinner också. Mycket fler random grejer hittar ni changeloggen.

Glöm Path of Exile får, nu kommer Path of Royale
Alla spel ska ha det. Ett Battle Royale-läge, alltså. Path of Exile tar det dock ett steg för långt och bekräftar att de överger actionrollspelsgenren för att helt fokusera på "vad spelarna vill ha" i och med det nya spelet Path of Royale, ett spel som dessutom patchar över det gamla. R.I.P.

Hatten av när War Thunder får hattar
Hattar kommer till War Thunder. (Alla i kör: Äntligen!) Gaijin är totalt öppna med att deras tilltag är ett aprilskämt och försöker inte lura någon. Du får dessutom behålla dina hattar. Här hittar du instruktioner på hur du går tillväga för att få din tank att bli stiligast i klassen.

Och på tal om hattar – Rocket League får ännu större hattar
Men det är ett misstag! Teamet hoppas dock snart ha löst det hattiga problemet.

Black Desert Online expanderar – blir ett nöjesfält!
Släng dig i väggen Disney World, för här kommer Black Desert World. Nöjesfältet bygger på onlinerollspelet Black Desert Online och ska slå upp portarna 2021, och då inte bara på en utan två platser; Irvine i Kalifornien och Jejuöarna utanför Sydkoreas kust. Fler planeras...

War Thunder – nytt spelläge

Razers nanobotar gör dig till en bättre gamer

Enlisted: Kithen Royale
30 pers fightas till döden med köksutrustning. Mer info och ”alphatest” hittas på deras sajt.

Uplay
Ubisofts spelklient har fått ett konsolfönster, skriv in "list-unreleased-games" så får du se.

League of Legends-skins
OBS: mer än ett skämt, skinsen släpps även på riktigt.

Sov gott (?) på Horizon Zero Dawn-kudde
”Smooth. Firm. Alluring, yet strangely disturbing. This officially licensed body pillow will remind you of your time with Horizon Zero Dawn’s most enigmatic non-player character: Nil.” Köp här.

Ej spel- och hårdvaru-relaterat bonusmaterial: Burger King släpper Chocolate Whopper, Collegehumor har tröttnat på halvdana aprilskämt, SodaStream släpper SodaSoak för ditt badkar, kondomer för hundar, Michael säger primtal i tre timmar

Skicka en rättelse