Dock finns det enorma frågetecken att lösa.

"De" säger att storleken inte spelar någon roll. "De" har emellertid aldrig försökt klura ut hur itsy-bitsy-kartorna i Overwatch (recension) skulle fungera med det så löjligt populära Battle Royale-läget (läs: PUBG, Fortnite med flera). Overwatch starke man Jeff Kaplan tycker att det vore "awesome!" om det funkade – men ställer sig just tveksam till att det skulle funka.

A lot of times when I hear some of our fans pitch it, they’re like "Oh, just put a card in the Arcade one day that’s a battle royale mode" and I’m like "Fuck, that would be awesome". But there’s a lot of design and tech work to get us to that place and not just feel like a me-too game.

Det berättar Kaplan för Kotaku, som lyfter fram hjältarna som en stötesten. Karaktärerna är designade för lagarbete och en del skulle funka illa i Battle Royale, medan andra skulle ha stora fördelar. Och så var det ju det här med kartorna...

Our primary engagement distance is usually around 15 to 40 meters. The Hanamura dojo point B is 45 meters across. I don’t think people realize how tiny it is. Part of what makes Fortnite and PUBG so awesome is that you can have these really long engagement distances.

Kaplan är dock nyfiken men erkänner utan omsvep att genom att bygga in systemen och ta in så många spelare på en gång börjar man röra sig mot ett helt nytt spel. Kanske är det helt enkelt bäst att låta Overwatch få fortsätta göra det Overwatch gör bäst?

Ana är stark i DM :) vann alla mina första matcher med 1:a placering, efter 5:e matchen så blev det top 3/4 resterande matcher. (antar att det finns en matchmaking i dm? ) För övrigt i regel är det som du säger, + Junk 04/04 SKulle gärna se BR-spel i Battlefield 1 motorn. Tänker mig PUBG som det är idémässigt men med den FPSen, vapenkänslan, "netcoden" och snyggheten som det är i BF1 :) 04/04 Om man tar bort karaktärenas kunsakp och gör det som en vanlig lika för alla och att man spelar spelare som skins och inte deras styrka och om man breder ut kartan så tror jag det ska gå. Men som sagt det blizzard gör som redan finns är dom bäst på och... 04/04 lol! Har man kört free for all / deathmatch så är ju vissa heroes helt överrepresenterade typ widowmaker, hanzo, genji, tracer or mcree så man blir asirriterad när man blir snipad och inte kan göra något tillbaka. 04/04 Overwatch är så välpolerat som det är just för att det är skräddarsytt för ett visst antal spelare i en viss typ av miljö och eftersom alla karaktärerna är baserade på samma grundmesh vet man alltid hur mycket spelrum man har att designa kartor mm. Jag... 03/04 Skulle bara vara en massa soldat 76 eller widows som skulle vinna om det blir stora öppna ytor. Blir det möjligt med små team baserat på 3-4 medspelare så är det mercyboostad 76 eller/och widow som säkert skulle fungera bäst. Karaktärerna i overwatch... 03/04 Feels good to heal your enemies while they damage you :P 03/04 Ett Battle Royale med superhjältar vore svinballt. :) Hade nog helst inte velat se det som ett gamemode i just Overwatch, men kanske som ett nytt spel mer i stil av Heroes of the Storm; hjältar från alla deras olika spel(inte MOBA perspektivet alltså). 03/04
Skicka en rättelse