Vi lyfter fram kritikerälsklingarna och röstar fram våra egna darlings.

När vi klev in i april lämnade vi samtidigt en fjärdedel av spelåret 2018 bakom oss, och trots att den svenska våren stretat emot har spelvåren slagit ut i full blom. Kanske ska vi framför allt tacka japanerna för det? Av tio titlar på jämföresesajten Opencritics topplista är hälften av titlarna utvecklade i Japan. Sex, om man räknar med topplacerade Shadow of the Colossus. Nyversionen har visserligen skapats i Texas men spelsjälen kommer ursprungligen från Nippon.

PS4-remaken av PS2-klassikern är en av tre återanvändningar på listan. Bayonetta + Bayonetta 2 två titlar som släppts på nytt (nu till Switch) och Street Fighter V: Arcade Edition bygger på en del gamla byggstenar, även om det visserligen är en del som är nytt också.

(Förresten, DJMax Respect hade jag aldrig hört talas om. Förrän nu, det vill säga.)

Bubblare som sånär hittade in på listan är bland andra pc-versionen av Final Fantasy XV, VR-mysbomben Moss, Yakuza 6 och Iconoclasts. Kort sagt: flygande start på spelåret 2018.

  1. Shadow of the Colossus – 92

  2. Celeste – 91

  3. Monster Hunter: World – 90

  4. Into the Breach – 89

  5. Bayonetta + Bayonetta 2 – 89

  6. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – 88

  7. Street Fighter V: Arcade Edition – 87

  8. Subnautica – 87

  9. DJMax Respect – 86

  10. Dragon Ball Fighterz – 86

Sen behöver ju inte spel vara unika för att vara bra. Det är bara dumheter att inte spela spel av den anledningen, då spel precis som musik bygger på inspiration från det som redan gjorts. Det låter mest som att man försöker vara nån slags spel-hipster... 05/04 Känner en stark hatkärlek till Celeste. Många år sen jag blev så frustrerad av ett spel. Värst av allt var när barnen var där och bytte spel när tragglat mig igenom en halv bossfight... Grät inombords... Mycket jävligt spel. Precis som plattformare ska... 04/04 Kingdom Come: Deliverance! 04/04 Gillar inte survival-crafting spel eller Rouge-lite. Tyvärr har jag inte funnit något än jag tyckt vart intressant. Enda spel jag ser fram emot är Detroit - Become Human. 04/04 @Earthscum: Into the Breach och Subnautica är mina favoriter hittills, och båda dom spelen måste man väl kunna påstå har lyckats bli väldigt unika upplevelser vad det gäller gameplay. Jag kan inte komma på något annat spel som påminner särskilt mycket... 04/04 Flera bra spel på listan! :) Ni no kuni 2 fick de bli. 04/04 Vermintide 2! 04/04 Har inte spelat något av alternativen, skulle väl eventuellt kunna säga Bayonetta eller Shadow of the Colossus eftersom jag spelat dom tidigare versionerna. Hittils har detta året inte varit intressant alls för mig, ser dock fram emot God of War, OTWD... 04/04 Svår fråga då jag bara spelat ett spel som släpptes i år, Ni No Kuni 2, men är sugen på flera av dem. Framförallt Celeste och Far Cry 5 och Kingdom Come: Deliverance. 04/04 Med ditt tankesätt kan du inte ha spelat många spel de senaste 30 åren, eftersom det inte går att spela spel vars gameplay liknar nåt som tidigare gjorts. 04/04
Skicka en rättelse