Shroud of the Avatar vill att spelarna ska skapa egna sagor.

Richard Garriott har alltid haft många järn i elden. Sedan slutet på 70-talet har han skapat spel – gjort succé, floppat, kämpat, varit konstig och ömt vårdat sin andra, kanske än mer kända persona: Lord British.

Garriotts senaste alster, Shroud of the Avatar, utannonserades redan 2013. Det säljs in som en tematisk uppföljare till anrika Ultima-serien, och att döma av hur det ser ut skulle det också kunna placeras i ungefär samma tidsera. Men så här precis efter släpp är det redan ett vibrerande community, vid en första anblick fullt av spelarskapat innehåll.

Se släpptrailern och en coop-video nedan, och testa sedan själva om Lord British har lyckats fila ner tidens tand. FZ drar igång en live-stream idag (5 april) så att vi kan leverera en matigare rapport. Håll utkik i (Stream inställd!) vår Youtube-kanal.

Lord British säljer sitt blod på eBay.

Ok, ingen annan som vet, eller är sugen på detta spel. Jag backade $50 på kickstarter och det är bara att messa mig om intresse finns. https://www.kickstarter.com/projects/portalarium/shroud-of-the-avatar-forsaken-virtues-0/comments Inte så nöjda kommen... 08/04 @Hajfena: Sorry, minns inte, var 5 år sedan jag gjorde det där :/ 07/04 @Komured: Warning: by clicking here to redeem your Steam access key you acknowledge that this access key will be permanently attached to your personal Steam account and you will no longer be able to transfer or sell the Steam value from your account.... 07/04 @Hajfena: Finns på ditt konto på deras hemsida under fliken gameclient/steam client. Ville tacka dig förresten, tack vare att jag gick in och kollade detta (hade redan knappat in min i steam för hundra år sedan) såg jag att jag behövde validera min ship... 07/04 Vi börjar med en first impressions av en slumpvis youtuber(snyggt på vissa ställen men taskig stridsmekanik): https://youtu.be/3upUPH-H2LQ Och hade det här varit för 10 år sedan så hade jag nog provat på detta. Lite märkligt att jag då backade SOTA på... 07/04 @werik: Det blev ingen! Överväldigande äckelkänslor från communityn, så vi fokade på annat. Sorry för dålig uppdatering! 06/04 Är jag blind eller blev det aldrig någon livestream av spelet? Ser ingen referens till det i youtube kanalen. 06/04 Kickstartade SotA och är väldigt besviken, små kartor och ingen "open world" som Ultima spelen har/hade, känns som de fokuserar mer på att folk ska spendera pengar i cashshoppen än att spela spelet osv. :( I aldra första Alphan var jag riktigt taggad... 05/04 Det där ska jag verkligen hålla ögonen på, ser ut att kunna bli något. tackar! 05/04 Då är Legend of Aria (tidigare Shards Online) betydligt närmare ett UO. Flera av utvecklarna har jobbat på UO tidigare. Det finns även community-servar/shards som kopierar UO mer eller mindre rakt av. Värt att kolla upp som gammal (eller ny) UO-spelare. 05/04
Skicka en rättelse