Utvecklat av YouTube-profilen Angry Joe.

I veckan kördes det igång en Kickstarter-kampanj för Street Fighter: The Miniatures Game. Spelet är precis som det låter, ett brädspel med Street Fighter-karaktärer. Spelet är delvis utvecklat av Angry Joe som sannolikt är mest känd för sina videorecensioner på YouTube.

Spelet använder figurer som är mellan sex till åtta centimeter höga. Figurerna ska vara av så pass bra kvalité så de även kan fungera som samlarfigurer när spelet inte spelas.

Själva spelet är ett strategiskt spel där spelarna måste flytta sina figurer över en spelplan för att besegra sin motståndare. Detta görs med hjälp av diverse spelkort och tärningskast. På spelplanen kommer det även finnas diverse föremål som kan placeras ut på olika platser för att skapa variation i de olika spelomgångarna. Folket bakom spelet säger att de vill hålla spelets regler så enkla som möjligt och om du är intresserad av att läsa spelreglerna så kan du hitta en beta för spelreglerna här.

Två till sex spelare kan spela spelet och det går att spela både mot samt med varandra. Det finns också många olika spelscenarios att välja mellan. Exempelvis skulle jag, Calle och Olander kunna samarbeta för att besegra Helenius som spelar en starkare figur som M. Bison.

Med hela 28 dagar kvar så har kampanjen redan samlat in ett par miljoner kronor mer än efterfrågat och vill du köpa spelet själv så kan du hitta Kickstarter-kampanjen här. Den billigaste utgåvan kostar runt 670 kronor men utgåvan man vill ha ligger på 1 180 kronor.

@Soulless: Haha :D 09/04 Jag tror dig om KDM, det verkar oerhört läckert! Och snyggt som fan! Har faktiskt suttit o suktat på officiella hemsidan och nästan slagit till...Är grymt sugen! Men $400 D: Jag försöker ursäkta mig med att grafikkortet kostade det dubbla men datorn anv... 09/04 Nej men jag håller med om mkt av det du säger och du klargör tydligt vad jag menar sååå ^^ KDM är ett dåligt exempel från min sida men det är så jävla bra (i min mening) med regler, setting, ja det mesta och jag tror det är hans första, jag vet att han... 08/04 Nä jag blandade ihop dig och en tidigare postare, sorry ;) För många är figurerna det centrala, dessa är ju dessutom en typ av samlarfigurer. Och även om jag själv inte har något intresse att samla färdigmålade figurer så finns det onekligen väldigt mån... 08/04 Och jag är helt övertygad om att regel och stridssystemet är ”bättre” i många andra brädspel än detta för dessa skapare har mer erfarenhet. Hur du än vrider och vänder på det så är det mer ”djup” i FIFA 2018 än FIFA 2008, lite orättvis jämförelse men... 08/04 Men jag tvivlar inte själv på att han inte tänkt tanken på det själv, såg någon video där han skulle tillkännage sitt spel och då pratade han väldigt mkt om hur häftiga figurerna var och inte direkt mkt om spelet eller reglerna i sig ^^ det är ju fritt... 08/04 Jag har aldrig påstått att någon är girig eller what so ever, jag poängterar bara det faktum att det är enklare att marknadsföra och sälja en produkt om fler känner igen varumärket man säljer, det är det enda jag säger. Lugn i bussen :) 08/04 FFG kunde släppt "super space combat" och inte sålt ett skit. Istället släppte de X-Wing som på bara några år blev det bäst säljande figurspelet (någonsin?). Jag förstår verkligen inte vart din poäng bör vara här, du tycker att AJ är girig och hemsk för... 08/04 Fler människor vet ju helt klart vad street fighter är än angry Joe det är så jag tänker :P 08/04 @Soulless: Med att tjäna lite ”extra cash” så tror jag många köper skiten av den anledningen till att de gillar Street Fighter, han hade ju kunnat komma på exakt samma stridssystem osv men att ha gjort ”angry joe” characters och då tror jag inte det had... 08/04
Skicka en rättelse