Både från boken och filmen.

Växte du upp på 80-talet eller är allmänt spelintresserad är chansen stor att du även skulle gilla boken Ready Player One, som även hade biopremiär förra veckan. Båda är nämligen knökfulla med spelreferenser från både sent 70-tal till nutid.

Men att fatta varenda liten referens är näst intill omöjligt – särskilt när de antigen enbart är en mening långa eller tar upp en tusendel av bioduken. Som tur för oss är detta vad internet är bäst på, det vill säga att hitta och berätta saker för oss som vi har missat.

Här nedan kan du se ett klipp från en Wired-intervju med Author Ernest Cline och en lista ihopsatt av IGN för filmen. Massa spoilers såklart.

Jo, för att göra boken rättvisa skulle filmen behöva vara tre-fyra gånger så lång, eller hellre som en riktigt välgjord miniserie på kanske 10 avsnitt eller så. 08/04 Väldigt långtråkigt film, för mig vara bara en scen bra och det var det roligaste jag sett. Redrum :D 08/04 Filmen var helt ok men helt utan djup, blev lite av en actionfest med mycket CGI. Väldigt välgjord och mycket bra filmat med underbar musik. Svårt att göra en bra film på en bok då de blir tvungna att kapa bort så mycket vilket i det här fallet gjorde... 08/04 Jag upplevde filmen som väldigt som väldigt snygg, bra ljud med en story med massor av förutsättningar som tyvärr inte gick ända in i mål. Vissa av karaktärerna i filmen var också bara okej. Tex Huvudkaraktären var rätt meeh. utan djup. En okej film som... 08/04 @MrRoan: Jag tror att det som de flesta (jag inkluderad) stör sig på då det gäller wil är hans lite gälla röst och hur han har lite jobbiga röstmodulationer, han pratar liksom övertydligt ibland, skitjobbigt tycker jag iaf.. -Vill du höra bra röstskådis... 08/04 Har även lyssnat på den uppläst av Wil Wheaton, älskade varje minut av den :) Kommer absolut att se filmen när jag kan, men misstänker att jag kommer sakna väldigt mycket från (ljud)boken tyvärr :( 08/04 Måste säga det var en av de bättre uppläsarna jag hört. Ska dock tilläggas att jag inte lyssnat på många. Men tycker han har bra inlevelse och gör bra skillnad på karaktärerna. Gillade speciellt inlevelsen av delen med flicksynken av en viss brittisk... 07/04 Japp, det var därför jag inte klarade mig igenom ljudboken. Har inget emot Wheaton (vet att många helt inte tåler han), gillar det mesta som han gör annars, men han har tyvärr noll talang för ljudböcker :( 07/04 Försökte läsa* boken för ett tag sedan. Det var lite kul första gången då det är nån popkulturell referens, men när det låter som att Wil Wheaton** bara rabblar upp Ginzareklamen i en "OKEJ" -tidning från 1985, så lessnar man rätt fort. *lyssna på ljudb... 07/04 2.5/5 av mig. Helt ok, no more - no less. Älskade boken. 07/04
Skicka en rättelse