Det råder ingen brist på hypersexualiserade kvinnor i spelvärlden. Allt ifrån överkroppar till midjor förvrängs inte sällan till oproportionerliga storlekar eller former. Speljätten Riot har sen en tid tillbaka fått kritik för just detta varpå de svarat att de ska förbättra sig.

Trots detta har den senaste hjälten i League of Legends, Kai’Sa, fått just denna design. I en QA svarar Riot på kritiken när en användare frågar varför hon har en onödigt djup urringning.

De erkänner att designen inte landande särskilt bra hos spelare och de sticker inte under stolen med att hjälten i nuläget är översexualiserad. Tidiga designkoncept av henne hade inte den djupa urringningen, men detta fick det att kännas som att karaktären var mer en varelse snarare än en person som bär en dräkt, vilket var tanken från början.

Eftersom spelets karaktärer är betydligt mindre än de uppblåsta konceptbilderna går det till viss del förstå problematiken med att kunna urskilja detta i spelet. Men frågan återstår, gick det verkligen inte lösa på något annat sätt?

Avgör själva!