Med nyheten att aktörer såsom Razer ska dra igång med en platformstjänst för spelförsäljning råder det inga tvivel om att det är en het marknad att vara på. Men bland tjänster såsom GOG, Green Man Gaming och Humble Bundle är Robot Cache utan tvekan den mest spännande.

Tjänsten ska nämligen använda blockchain (alltså tekniken bakom kryptovaluta) och även tillåta andrahandsförsäljning av spel. Plattformen ska även vara betydligt mer generös i sina avdragsgift och enbart ta fem procent av vinsterna – jämfört med Steams 30 procent.

Hur fungerar då blockchaintekniken?
Jo, du som spelare kan nämligen sälja vidare ett spel du redan äger genom att lägga upp det för försäljning. Du som spelare får då 25 procent av vinsten och betalas ut i form av platformens egen krypovaluta ”Iron”, medan 70 procent går till spelföretaget. En win-win för båda helt enkelt.

Vill du däremot inte sälja dina spel kan du fortfarande få ta del av krpyovalutan genom att använda kraften av din PC och datamina fram nya Irons.

Ett par svenska speljättar har redan insett att det finns potential här och är redan kontrakterade att ha sina spel dyka upp på tjänsten, enligt Breakit. Dessa företag är än så länge Paradox Interactive och THQ Nordic.