Ett fullständigt släpp i år ser mer och mer troligt ut.

Dayz. Spelet som har blivit nidbilden av ett spel i ständig Early Access-limbo, ska släppas i år. Det meddelade utvecklarna för en tid sedan men för att komma dit ska hela underredet slitas ut och en ny spelmotor implementeras. Men, detta är på gång enligt en artikel på PCGamesN, något som följdes upp av PC Gamer senare.

Bohemia planerar att släppa en större uppdatering till utvecklingsservrarna inom några veckor och i och med det går spelet över till Enfusion Engine. Arbetet på denna motor påbörjades redan för fyra år sedan och har varit en stor anledning till varför spelet inte färdigställts.

Uppdateringen ska även släppas till Xbox One senare och innehåller enligt Bohemia främst spelmekaniska förbättringar men även nytt innehåll och funktioner. Detta ska lägga grunden för det skarpa släppet senare i år då merparten av det återstående arbetet kommer att handla om polering.

Nja, battle royale är ganska olikt den survivaltypen som DayZ kör med. PLayerunkown är ju faktiskt den personen som började med den "moderna" battle royale och gjorde den populär på riktigt. Han gjorde flertalet moddar till DayZ och Arma 2 för att sen... 20/05 Day Z får väl ändå vara de som får creds för att ha dragit igång Battle Royal-hysterin. Tänk vad de miljarder dollar som Fortnite och PUBG dragit in, om Day Z hade väntat med en färdig produkt innan de började hypea, så hade de varit herrarna på täppan.... 20/05 @Plofgren: Chernarus finns dock för arma3 med ! Men ja, håller med om kontrollerna, lite för mkt milsim och inte så "bekväma" kontroller som iaf jag vill ha :P 10/04 @spikes: jag kör en del arma 3 till och från, har testat en del moddar. Men motorn lider fortfarande av avsaknaden av en mjukare kontroll. Chernarus passar zombiefesten bäst av alla alternativ hitills. Har dom fixat kontrollen så är det klappat o klart.... 09/04 @Plofgren: Om man fortfarande hoppas på att DayZ ska "bli bra" har man nog väntat för länge. Testa någon av alla zombie-moddar till arma3 så ska du nog se att du hittar ngt. 09/04 @PrinceToadstool: Nivå kanske är fel ord. Men det som dayz lyckats med i form av en enorm karta, kombinerat med allas favorittema zombies, och dessutom spänningen med andra spelare som i bra fall samarbetar och inte enbart dödar hittar jag ingen motsvar... 09/04 Vad menar du med nivå? 09/04 Gameplay från motorn, på xbox one: https://youtu.be/twWzdH_VbYQ Gillar looken och de svajande träden och buskarna, men var är spänningen? Arga zombies med snabba fötter saknas... Men det går framåt absolut :) ett släpp i år? Ja definitivt. Och alla ni... 09/04 Jag tror att man har DayZ lite som en testbed för framtida spel. Arma 4 räknas ju ha motorn och det hade varit nästan omöjligt att använda den i Arma 3 så man har utvecklat den till Dayz. 09/04 Riktigt taggad! Än har inget spel ens vart nära stressen Dayz ger dig. Förhoppningsvis kommer modtoolsen inom kort också eftersom namalsk har teasats :) 09/04
Skicka en rättelse