Den tidigare Rockstar North-chefen Leslie Benzies lär inte få de 150 miljoner dollar (ca 1,2 miljarder kronor) som han begärt av sin forna arbetsgivare för uteblivna royalties. Högsta domstolen i New York har granskat ett avtal om vinstdelning mellan Benzies och Rockstar som skrevs 2009, skriver Gamesindustry.biz. Man kommer fram till att kontraktet inte entydigt visar att Benzies är berättigad till den summa han begärt, och att det inte finns något i kontraktet som säger att vinsten ska delas lika mellan de berörda parterna.

Men Benzies lär inte gå lottlös ur striden. Domstolen skriver att han är berättigad till "vissa royalties". Rockstar ska också ha brutit mot ett anställningsavtal från 2012 och undanhållit lön och aktier från Benzies. Hur mycket pengar han får återstår att se, rättegången ser ut att fortsätta ett tag.

Leslie Benzies anslöt till Rockstar i slutet av 90-talet, när de hette DMA Design. Efter GTA V-releasen 2013 tog han, som det hette, långledigt i 17 månader, och när han kom tillbaka ska han enligt egen utsago ha fått sparken. Med anledning av detta drog han Rockstar och moderbolaget Take-Two inför rätta, och ville ha 150 miljoner dollar i kompensation. Fast nu verkar han alltså få nöja sig med en lägre summa.