Källor i branshen tippar att Sonys nästa konsol inte släpps i år.

Den senaste tidens rykten kring Playstation 5 har gjort gällande att dev-maskiner har skickats till spelutvecklare, och en analytiker spådde nyligen att Sonys nästa konsol kan vara redo för butik redan i år. Men få saker pekar på att det faktiskt blir så. Först och främst det faktum att PS4 säljer bra fortfarande, och att PS4 Pro bara är ett och ett halvt år gammal.

Kotaku har pratat med ett tiotal källor i branschen, och där finns inga säkra tecken på att PS5 är nära förestående. Snarare pekar källornas svar mot att PS5:an kommer tidigast 2019 eller 2020. Två av källorna säger sig känna till Sonys planer för nästa konsol, och de menar att det är osannolikt att den släpps 2019.

Artikeln lyfter fram att Sony sannolikt planerar att släppa PS5:an vid ett läge som är så gynnsamt som möjligt för försäljningen. Och med tanke på att PS4:a bara är fyra och ett halvt år, och att konsoler normalt lever sex till åtta år, känns PS5-premiär i år allt annat än troligt.

Inte nödvändigtvis. En standard PS4 blev uppdaterad till PS4 Pro... Tänkte mer det skulle kunna bli en PS4 Pro VR typ... 12/04 @xverminator: En uppdaterad ps4 skulle vara en PS5. 12/04 I told you so, dessutom förklarade jag varför. Det är inte bara ett dåligt ekonomiskt beslut att släppa i år, tekniken behöver dessutom krympas och kunna kylas för en konsol i normal storlek. Prestandan vi förväntar av PS5 går inte med nuvarande teknik... 11/04 Tidigast 2020. Behövs lite fler bra spel för att denna generation ska va "färdig". Alternativt. Tidigare än 2020 om nya konsolerna har full bakåtkompatibilitet med denna generation. (Alltså. PS5 kan spela 100% av PS4 spel.) Då välkomnar jag PS5 varmt! 11/04 Hoppas inte den kommer i år eller nästa, har ju för fan nyss köpt en pro. 2020 vill jag nog ha en ny 11/04 Jag tycker att spelen till ps4an är kallas. Och känner inget sug efter ps5ans troligen små kakiga dag 1 spel. Men dom sa att ps4an skulle vara i ca 5år innan "5an" skulle komma. Något jag tog med en nypa salt såklart. 11/04 Längre fram, den här generationen har mer att ge. Förstår inte riktigt folk som väljer detta alternativ eftersom 90% av alla konsolspel fortfarande körs i 30fps :/ 11/04 Jag har redan en PS4 Pro, känner absolut inget behov av ny PS5 nu! Däremot får de gärna släppa en uppdaterad PS4 med uppdaterad och inbyggd VR direkt i maskinen så man slipper massa extra sladdar och extern dosa! Så en uppdaterad PS4 med inriktning på... 11/04 Hoppas själv på 2020. Men inte längre dock då jag längtar efter en ny förbättrad PSVR :) 11/04 Det vore konstigt om den släpps redan i år, eller nästa. Annars kommer det ju med alla next gens och sedan pro/elite/slim/etc ut "nya" konsoler vartannat år. Å andra sidan kanske inte konstigt då de verkar sälja som smör i alla fall. Lite som CoD. 11/04
Skicka en rättelse